Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vânzările de anvelope pentru camioane au înregistrat creșteri de 13,7% în Spania

Vânzările de anvelope de schimb pentru camioane pe piața distribuitorilor angro au încheiat anul 2022 cu o creștere de 13,7% față de aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru reiese din datele raportului Distripool Adine, care acoperă activitatea sectorului din Spania, unde participă principalele companii de distribuție de anvelope.

Datele arată creșteri de 6,1% în vânzări de anvelope pentru autoturisme, de 4,4% în cazul camionetelor, iar de 7,6% în cazul SUV-urilor.

Potrivit secretarului executiv al Adine, Óscar Bas „anul 2022 a fost unul pozitiv pentru comercianții de anvelope, în ciuda numeroaselor probleme și obstacole cu care s-au confruntat, într-un an marcat în principal de lipsa livrărilor de anvelope, de creșterea prețurilor, de creșterea inflației, de creșterea costurilor cu energia, logistica și combustibilul etc”.

În ceea ce privește anul 2023, Óscar Bas precizează că „deși este dificil de prezis ce se va întâmpla în 2023, sunt așteptări la fel de pozitive pentru distribuție, unde probabil că mărcile de calitate și cele de buget vor avea o creștere puternică”.

Raportul creat de Adine’s Distripool are ca scop obținerea unei viziuni statistice în evoluția pieței de distribuție a anvelopelor din Spania și oferă o abordare mai apropiată, precum și o cunoaștere mai bună a fluxului de vânzări de anvelope. Raportul este întocmit cu ajutorul unei firmei de consultanță PwC, care este responsabil de colectarea și gestionarea datelor, garantând confidențialitatea și anonimatul acestora.

Articole similare

Ad