Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda are o nouă lege și noi amenzi pentru timpii de condus și de odihnă

Așa cum informează asociația de transport și logistică TLN din Olanda, noua reglementare a intrat în vigoare pe 24 martie 2023 și impune amenzi pentru programul de lucru din transportul rutier.

Legea este modificată mult față de varianta din 2019, în special din cauza Pachetului Mobilitate și a Brexit, deoarece în cazul transportului rutier internațional de mărfuri între UE și Regatul Unit normele privind perioadele de conducere și de odihnă sunt acum incluse în Acordul comercial și de cooperare.

Printre modificări se numără faptul că au fost apărut coduri de amendă noi (încălcări), care se referă la standardele adăugate în Pachetul Mobilitate, cum ar fi introducerea simbolului codului de țară la punctele de trecere a frontierei, pentru a cărei încălcare amenda este de 200 de euro.

În plus, au fost modificate multe cuantumuri ale amenzilor, deoarece a fost inclusă o a patra categorie de sancțiuni. Dar nu toate au fost majorate: unele au fost chiar reduse.

La stabilirea amenzilor este luat în considerare gradul de vinovăție, ceea ce nu s-a întâmplat anterior. Dar Secția de jurisdicție administrativă a Consiliului de Stat a stabilit că acest lucru trebuie făcut în contextul unei alte norme de politică privind impunerea de amenzi. În prezent, se examinează dacă există vinovăție redusă, vinovăție normală, neglijență gravă sau intenție. Pentru vinovăție normală se dă amendat standard, pentru o vinovăție redusă suma se înmulțește cu 0,5, pentru neglijență gravă cu 1,5 și pentru intenție cu 2.

În cazul unei prime inspecții, amenda are o sumă maximă pentru firmele cu peste 1.000 de angajați, iar cele cu mai puțini angajați și persoanele fizice autorizate primesc 25%, 50% sau 75%, în funcție de numărul de angajați. Deoarece acum este luat în considerare și gradul de vinovăție, a fost creată o matrice, ceea ce înseamnă că se examinează, pe de o parte, numărul de angajați și, pe de altă parte, gradul de vinovăție pentru toate încălcările luate împreună. Și în funcție de rezultat se stabilește cuantumul maxim al deciziei de amendă. După 24 martie 2023 continuă să se aplice vechea lege în cazul încălcărilor comise până la acea dată. Dar dacă nouă reglementare duce la un rezultat mai favorabil firmei sancționate se va aplica tot aceasta și pentru incidente mai vechi.

Articole similare

Ad