Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Furturile de camioane și van-uri sunt în creștere în Italia

În 2022, în Italia au dispărut 2.416 vehicule grele de marfă, cu 10% mai mult decât în anul precedent, și 6.620 de vehicule comerciale, cu 18% mai mult. Acestea sunt cifrele din raportul anual al Viasat, bazat pe estimările neconsolidate ale poliției de stat. Numărul total de vehicule de transport de mărfuri furate este, prin urmare, de 9.036, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 15,5%. Dintre acestea, doar 43,5% dintre vehicule sunt recuperate, o cifră care scade la 34% pentru vehiculele grele și crește la 47% pentru vehiculele ușoare.

Regiunile cele mai afectate sunt Apulia (1.533 de unități furate), Lombardia (1.527 de unități), Lazio (1.273 de unități) și Campania (1.179 de unități). „Furtul de bunuri în timpul transportului este una dintre activitățile preferate ale infractorilor cibernetici”, comentează Gianni Barzaghi, director general Business Unit Fleet Italia al Viasat. Grupurile de infractori cu pregătire tehnologică văd camioanele și van-urile ca pe niște ținte ușor de jefuit.

Și chiar și atunci când sunt recuperate, de foarte multe ori au fost deja „curățate” de bunurile pe care le transportau. Cum să se apere atunci? Tehnologia prin satelit este, cu siguranță, cea mai sigură metodă, deoarece permite ca vehiculul să fie protejat și, dacă este furat, să fie găsit prin geolocalizare.

Articole similare

Ad