Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen va produce materiale pentru baterii cu active catodice (CAM) și materiale precursoare (PCAM) în Europa din 2025

Compania grupului Volkswagen, PowerCo și grupul belgian specializat în tehnologia circulară, Umicore au obținut toate aprobările de reglementare pentru societatea lor comună anunțată în septembrie 2022.

Partenerii au pus la punct o piesă cheie pentru producția industrială la scară largă de materiale active catodice (CAM) și materiale precursoare (PCAM) în Europa.

Materialele active catodice sunt pârghia tehnologică cheie pentru performanța bateriei, precum și cel mai mare contribuitor la costul total al bateriei. Prin urmare, acestea sunt materiale de intrare importante din punct de vedere strategic, esențiale pentru crearea de valoare a bateriilor și esențiale pentru o tranziție reușită a grupului motopropulsor către e-mobilitate.

Volkswagen: producție anuală de CAM și PCAM pentru aproape 2,2 milioane de vehicule electrice până în 2030

Începând cu 2025, societatea mixtă cu sediul la Bruxelles va furniza fabricilor europene materiale esențiale pentru producția de baterii cu litiu ale PowerCo. Aceasta va acoperi o mare parte din cererea PowerCo în Europa, iar Umicore va oferi acces securizat către o parte importantă a cererii din piața europeană de materiale catodice pentru vehicule electrice.

Parteneriatul își propune să producă CAM și PCAM cu o capacitate de celule de 160 GWh pe an până la sfârșitul deceniului, ceea ce echivalează cu o capacitate de producție anuală capabilă să alimenteze aproximativ 2,2 milioane de vehicule electrice complete, potrivit unui comunicat Volkswagen.

Articole similare

Ad