AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

China închide un alt port. Supply-chain-ul maritim, aproape blocat

China a închis parțial cel de-al treilea cel mai aglomerat port de containere din lume, Ningbo. Motivul este legat de depistarea a noi cazuri de COVID-19 în interiorul terminalului Meidong.

Începând cu 11.08, terminalul de containere Meidong din Ningbo a suspendat operațiunile după confirmarea unui nou caz de COVID-19, informează un comunicat remis Tranzit de către IB Cargo. Sunt sistate toate serviciile portuare, ceea ce înseamnă că navele au rămas blocate în port, iar mărfurile care trebuiau să ajungă în terminalul închis, vor fi redistribuite către terminalele adiacente.

„Deoarece terminalul rămâne închis și în următoarele zile, este dificil de estimat impactul pe termen lung. Pe termen scurt sunt afectate mărfurile care tranzitează acest port, ducând la întârzieri. Se estimează că operațiunile se vor relua începând cu 25 aug. Parte dintre mărfuri, au fost transferate către portul Shanghai, ceea ce a dus și la aglomerarea acestuia.“

Solicitările de testare COVID a echipajelor navelor și eventuala carantină impusă de cazurile pozitive, generează întârzieri ce pot fi de peste 7 zile în funcție de portul în care au oprit. Numarul de nave care așteaptă la operare lângă porturile chineze a explodat. „La finalul acestei luni, o nava de pe serviciul direct către Constanta a fost anulată (blank sailing), acest lucru ducând la creșterea ratelor și aglomerarea spațiului atât la început de septembrie, cât și pe celelalte servicii disponibile in august“, mai arată sursa citată.

Terminalul Meidong reprezintă aproximativ 25% din operațiunile din portul Ningbo. Aceasta este a doua închidere recenta a unui port chinez din cauza COVID, după Yantian din Shenzhen, care a fost închis de la finalul lunii mai pentru aproximativ o lună. Din cauza blocajelor din porturi și a restricțiilor COVID-19, transporturile din China se confruntă cu întârzieri, iar ratele sunt în continuare la nivel record.

Articole similare

Ad
Ad