Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Companiile high tech isi muta productia mai aproape de consumatori

Studiul anual UPS „Change in the Supply Chain” (CITC) realizat de IDC Manufacturing Insights arata ca, desi strategia de off-shoring, folosita pentru a diminua costurile prin mutarea productiei in tari cu mana de lucru ieftina, domina in continuare, multe companii au inceput sa adopte right-shoring. 38% dintre respondentii europeni au declarat ca intentioneaza aducerea proceselor de productie mai aproape de piata de desfacere.


Aceasta strategie optimizeaza reteaua logistica in asa fel incat sa fie posibil ca firmele sa profite de avantajele costurilor si resurselor locale pentru a asigura cele mai bune servicii pentru client si marje de profit.
Se indica, de asemenea, o crestere a gradului de insertie a companiilor high-tech pe piete emergente de adoptare a printului 3D pentru prototipuri si designuri de produse noi.
Near-shoring este o strategie cu popularitate in crestere, care reduce transporturile, creste calitatea serviciilor si ofera un control sporit asupra calitatii produselor si drepturilor intelectuale.
35% dintre profesionistii in domeniul retelelor logistice ale companiilor high-tech, cu functii de raspundere, din Europa vor sa adopte near-shoring-ul – cu 9% mai mult decat in 2013. 54% dintre respondentii europeni au mutat procesele de productie mai aproape de locul unde exista cererea acum cel putin doi ani si 34% anul acesta.
Mai mult de jumatate (56%) dintre respondentii europeni considera ca right-shoring e compatibil strategiei lor. Right-shoring ia in calcul diversi factori, precum costuri, calitate si timpul necesar redresarii unei disfunctii, pentru a determina proximitatea materiilor prime de linia de productie, depozitare si distributie.
Desi UPS a constatat o crestere a implementarii near-shoring si a right-shoring, off-shoring-ul, care implica mutarea liniei de productie sau asamblare aproape de tarile cu mana de lucru ieftina, ramane cea mai populara optiune. Dintre respondentii europeni, 59% au declarat ca in prezent folosesc cu precadere off-shoring.
IDC a intervievat 516 directori din high-tech din America de Nord, Europa, Asia-Pacific si America Latina. Respondentii sunt profesionisti in domeniul retelelor logistice ale companiilor high-tech, cu functii de raspundere.

Articole similare

Ad