Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cushman & Wakefield Echinox: Crane ChemPharma & Energy închiriază 3.000 mp în Industra Park Arad

  • Foto: Cushman & Wakefield Echinox

Compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a intermediat închirierea a 3.000 de metri pătrați de spații de producție pentru producătorul american Crane ChemPharma & Energy în Industra Park Arad, un parc industrial dezvoltat de Oresa Industra.

Prin această tranzacție, compania americană Crane ChemPharma & Energy își va consolida capacitatea de producție din România. Fondată în 1855, Crane furnizează soluții inovatoare, bazate pe înaltă tehnologie pentru diverse industrii, inclusiv cea aerospațială și de apărare.

Industrial Park Arad, este o locație premium din Arad care se întinde pe o suprafață de 33.000 de metri pătrați și urmează să fie finalizat în acest an. Noul parc industrial face parte din portofoliul Oresa Industra, divizia de real estate a family office-ului Oresa.

Oresa Industra este un jucător activ pe piața spațiilor logistice și industriale, având un portofoliu total de circa 77.000 de metri pătrați de spații logistice și industriale. În plus, compania are proiecte în diverse stadii de dezvoltare, care însumează o suprafață de aproximativ 65.000 de metri pătrați.

„Companiile de producție au fost foarte active pe piața închirierilor de spații industriale și de logistică în ultimii trei ani, iar dezvoltatorii sunt foarte dornici să construiască parcuri moderne pentru a răspunde acestei cereri, care vine atât din partea jucătorilor internaționali, cât și a celor autohtoni. Industra Park Arad, cel mai nou parc industrial din oraș, îndeplinește toate cerințele clientului Crane ChemPharma, companie care are ca țintă principală fabricare de produse cu grad ridicat de inovare și tehnologizare.”,

a precizat Ștefan Surcel, Head of Industrial Agency Cushman & Wakefield Echinox.

„Proiectul de la Arad este cel mai mare parc industrial dezvoltat în oraș în ultimii 16 ani, fiind rezultatul unei re-conversii de succes a unei foste galerii comerciale într-un spațiu modern care răspunde tuturor cerințelor și normelor de pe piața industrială și de logistică. În prezent parcul are un grad de ocupare de 40% și acomodează chiriași atât din sectorul industrial și logistic, cât și din cel comercial. Arad este al doilea cel mai mare hub logistic din regiunea de Vest având în vedere stocul de astfel de spații, stoc care este închiriat aproape în totalitate, ceea ce arată interesul companiilor pentru acest oraș.”,

a adăugat Loredana Brehuescu, Investment & Leasing Manager Oresa Industra.

Mai mult, Oresa Industra s-a consolidat în Iași ca principal jucător pe piața industrială și de logistică. Anul trecut, compania a livrat 10.000 de metri pătrați de spații logistice clasa A în cadrul Industra Park Iași, mărind suprafața total închiriabilă a parcului la 35.000 de metri pătrați. Toate spațiile din acest parc sunt închiriate integral, având printre chiriași companii de renume, precum LEAR Corporation, Tester, Ropharma, Antalis și Side Grup.

Grupul Oresa, care controlează Oresa Industra, este o companie de investiții deținută de o familie din Suedia. Activă în Europa Centrală și de Est din 1995, Oresa are o prezență semnificativă și activă în România, contribuind la dezvoltarea infrastructurii industriale și logistice din regiune.

Articole similare

Ad