Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

e-TOLL sosește în Polonia – pregătește-te cu Eurowag

Polonia a anunțat că va trece la un nou sistem electronic pentru plata taxelor rutiere din țară din iunie 2021. Noul sistem, numit e-TOLL, va înlocui sistemul existent viaTOLL, iar suportul tehnic pentru viaTOLL va fi întrerupt după 30 septembrie a.c. Eurowag este aici pentru a ajuta companiile să facă tranziția către noul sistem cât mai ușor posibil.

Ce este nou la e-TOLL?

Noul sistem e-TOLL, spre deosebire de viaTOLL, se bazează pe urmărirea vehiculelor prin sistemul global de navigație prin satelit (GNSS). Aceasta înseamnă că vehiculele comerciale de peste 3,5 tone trebuie să își transmită în mod regulat locația către sistem pentru a determina ce taxe rutiere trebuie să plătească. Nerespectarea acestei conexiuni poate duce la amenzi de până la 1.500 PLN (aproximativ 1.600 RON), chiar dacă pierderea semnalului nu se datorează unei erori a conducătorului auto.

Cum se pot conecta vehiculele la sistemul e-TOLL?

Acum, Polonia oferă trei posibilități pentru conectarea vehiculelor la sistemul e-TOLL: o unitate de bord compatibilă (OBU), o aplicație mobilă sau un sistem de localizare externă (ELS) montat din fabrică.

Conectarea cu ajutorul aplicației mobile

O aplicație mobilă gratuită, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, poate fi utilizată pentru conectarea la sistemul e-TOLL. Dar această soluție are mai multe dezavantaje. Necesită ca șoferii să mențină o conexiune permanentă cu sistemul e-TOLL, adică un consum constant de baterie și date. Dacă semnalul este întrerupt, șoferii pot primi amenzi din partea autorității poloneze de taxare.

În momentul redactării acestui articol, aplicația mobilă pentru e-TOLL nu mai este disponibilă pentru descărcare.

Conectarea prin sistemul de localizare extern acreditat

Vehiculele se pot conecta și la e-TOLL printr-un ELS care a fost instalat în vehiculele lor. Aceste soluții trebuie achiziționate și instalate prin intermediul companiilor externe și necesită de obicei o taxă de abonament pentru serviciile lor.

Conectarea prin intermediul unității de bord

O unitate de bord (OBU) aprobată de autoritățile poloneze de taxare poate, de asemenea, să se conecteze la sistemul e-TOLL. Această opțiune este soluția recomandată de Eurowag, deoarece vine cu cele mai mici cheltuieli pentru companiile de transport. Această soluție are, de asemenea, avantajul de a nu necesita un telefon mobil, pe care șoferii fie ar putea să uite să îl încarce, fie să îl oprească accidental, rezultând amenzi.

Alegerea unui OBU pentru conectarea la e-TOLL vine cu avantaje suplimentare. Guvernul polonez oferă deduceri fiscale de 500 PLN (aproximativ 545 RON) pentru fiecare vehicul echipat cu un dispozitiv compatibil e-TOLL.

De ce să alegeți OBU-ul Eurowag?

OBU-ul Eurowag oferă mai mult decât o simplă modalitate de conectare la sistemul e-TOLL. Este, de asemenea, un dispozitiv de taxare EETS certificat, ceea ce înseamnă că permite plăți simple de taxare în mai multe țări europene. De asemenea, vine cu protecție încorporată împotriva fraudei cardurilor de combustibil, datorită unei tehnologii unice numită Fuel Guard. Instrumentele de gestionare a flotelor sunt disponibile și pe OBU-ul Eurowag și pot fi activate dacă se dorește. Dar, spre deosebire de soluțiile ELS, plata pentru instrumentele de gestionare a flotei nu este o cerință cu un OBU Eurowag.

Pregătește-te pentru e-TOLL cu Eurowag

Eurowag monitorizează îndeaproape situația e-TOLL și ține clienții noștri informați cu privire la toate noutățile importante de îndată ce apar. Dacă doriți asistență pentru trecerea la e-TOLL, înscrieți-vă la acest link și primiți asistență excelentă de la colegii noștri experimentați!

Articole similare

Ad