Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania a fost de ani de zile cel mai important și cel mai mare partener comercial al României, ceea ce se reflectă în structura legăturilor europene ale Raben Group. Raben Logistics România oferă în prezent 8 linii zilnice care conectează depozitele din ambele țări.

Comerțul generează o cerere uriașă pentru transportul de mărfuri. Germania a fost primul partener comercial al României în ultimii 10 ani, atât la export, cât și la import, cu o pondere de aproximativ 20% din schimburile comerciale. Când vine vorba de bunuri importate în România, Germania este asociată în mod obișnuit cu mașinile pe care foștii proprietari le-au ținut cu grijă în garaje și cu produse de uz casnic, obiectul dorinței fiecărei gospodine perfecte. După cum se dovedește, aceste asocieri nu sunt nefondate: piesele de schimb, mașinile, medicamentele, echipamentele și dispozitivele de transport, bunurile industriale, produsele chimice și produse conexe sunt categorii de import căutate de români. Dintre produsele de export, piese și componente auto, cabluri și componente electronice, mașinile și echipamentele, fac parte din bunurile exportate de România. Bunurile tranzitate între cele 2 țări, se potrivesc perfect cu domeniul de aplicare al operațiunilor Raben Group, care deservește, printre altele, industriile alimentare, chimică, auto, tehnologie și retail.

Răspunsul la această situație este numărul tot mai mare de legături între depozitele românești și cele germane ale Raben Group. Dacă inițial existau 2 conexiuni directe zilnice, numărul lor a ajuns astăzi la 8. Practic, zilnic, mai multe camioane conecteză depozitele Raben din România cu 8 depozite Raben dispuse strategic în Germania. De aici ele ajung foarte rapid în toate depozitele Raben de destinație. Un avantaj uriaș al Raben Group față de concurența din Germania, este distanța medie de distribuție a transporturilor de grupaj de la depozitul de cross-dock. Aceasta este de aproximativ 50 km. Un sistem de grupaj organizat astfel, ajută la reducerea impactului operatorului asupra mediului. Remorcile pline și volumele planificate optim către anumite zone ale țării se traduc prin emisii mai mici de CO2, deoarece mărfurile nu sunt transportate de mai multe ori și vehiculele nu parcurg distanțele goale. În link-ul următor, poți descoperi mai multe detalii legate de conexiunea România-Germania gestionată de Raben Group, prin care tranzitul de marfă se poate face chiar și în 72 de ore: https://romania.raben-group.com/transport-marfa-germania

Desigur, un astfel de sistem elaborat nu a fost creat într-o lună sau chiar într-un an, ci este rezultatul anilor de muncă.

O astfel de dezvoltare a afacerii este susținută în mod semnificativ de achizițiile pe care Raben Group le-a realizat pe piața germană în ultimii ani. De exemplu, în 2021, Raben Grup a achiziționat 100% din acțiunile Luible Logistik GmbH, o companie de familie din Suvabia Superioară. Astfel și-a extins rețeaua de grupaj în Germania și și-a consolidat poziția în transportul rutier, având în prezent 39 de locații proprii. Acest rezultat excelent a fost posibil, printre altele, prin flexibilitatea și disponibilitatea companiei de a asigura afacerile clienților chiar și în cele mai dificile momente. În perioada pandemiei, serviciul de grupaj nu a fost oprit nici măcar o zi, în ciuda incertitudinilor prezente.

Germania este o piață importantă pentru România, iar acest parteneriat comercial este apreciat de ambele țări.

Dezvoltarea legăturilor între depozitele românești și germane ale Raben Group este valoroasă pentru economiile ambelor țări. De asemenea, reprezintă valoare pentru Grup în ansamblu, deoarece a inițiat un proiect paneuropean de extindere a rețelei de conexiuni pentru o mai mare flexibilitate și competitivitate. În urma acestei experiențe, ca parte a proiectului său de conexiuni internaționale, Raben Group intenționează să creeze o rețea globală care să conecteze țările europene și cele cincisprezece țări în care compania își are depozitele.

Toate conexiunile directe pe care Raben Logistics Romania le are cu depozitele Raben Group din alte țări, pot fi văzute aici: https://romania.raben-group.com/servicii/transport-marfa-romania-si-europa/transport-marfa-international.

Depozitul din Sibiu este nodul central al operațiunilor Raben în România, dar și punctul de plecare a mai multor rute externe. Cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați, 32 de rampe și o capacitate de procesare de 4.500 de paleți zilnic, este unul din cele mai moderne depozite Raben. Depozitul Raben din Sibiu oferă servicii de transport marfă în regim de grupaj și dedicat, servicii de logistică contractuală și alte facilități. Descoperă toate beneficiile în link-ul următor https://romania.raben-group.com/transport-marfa-sibiu.

Raben Group

Raben Group este un operator logistic care oferă servicii complete TFL: logistică contractuală, rețea rutieră (internă, internațională și către Est), Fresh Logistics, FTL și transport intermodal, transport maritim și aerian.

Peste 90 de ani de experiență și recunoaștere pe piață permit construirea și menținerea unor relații pe termen lung cu clienții. Compania oferă logistică „cu chip uman” pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Parteneriatul și încrederea fac parte din acest stil de cooperare. În afaceri, Raben respectă principiile fair-play-ului, deoarece consideră că relațiile bazate pe onestitatea reciprocă construiesc un mâine mai bun.

Grupul are peste 160 de filiale proprii în 15 țări europene (Polonia, Germania, Olanda, Cehia, Slovacia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Italia și Austria), gestionând aproximativ 1.400.000 m2 de capacitate de depozitare, iar în fiecare zi trimite peste 9.000 de camioane pe drumuri. Totuși, totul a pornit de la o mică afacere de familie olandeză. Astăzi, valorile caracteristice organizațiilor de familie sunt încă importante pentru companie, ceea ce afectează pozitiv angajamentul salariaților și relațiile cu clienții.

Raben sunt „People with Drive”. Este o echipă care iubește provocările și joacă întotdeauna pentru un singur obiectiv. Fiecare dintre cei peste 10.000 de angajați are propriul impuls individual care face ca echipa să avanseze. Ne distingem prin antreprenoriat, energie și căutăm mereu mai mult.

Grupul vrea să fie motorul care nu numai că va menține lumea în funcțiune, ci și o va face mai bună și mai ecologică. Prin urmare, își implementează în mod constant strategia de dezvoltare durabilă bazată pe trei piloni: organizare responsabilă, protecția mediului și impact social. Mai multe informații disponibile la: www.raben-group.com.

Din mai 2022, a doua linie directă zilnică de grupaj conectează România cu Bulgaria.

Deschiderea depozitului Raben din Timișoara a creat noi oportunități de dezvoltare. Depozitul cu o suprafaţă totală de 4.500 m2, inaugurat în septembrie 2021, oferă soluții de transport naţional, internațional și de logistică.

Noua linie de transport, leagă direct Timișoara de Sofia și are program zilnic. Mărfurile din zona Timișoara pot ajunge la destinatarul din Sofia chiar și în 24 de ore de la colectare.

Pentru o soluție de grupaj, care vine cu prețuri excelente, este o performanță greu de depășit.

Din depozitele Ruse și Sofia, mărfurile pleacă către restul zonelor din Bulgaria folosind rețeaua de 7 depozite pe care Raben o are în ţara vecină. Rețeaua de distribuție Raben este compatibilă ADR, acoperind transportul de marfă pentru aproape toate industriile procesatoare din Bulgaria. Raben Logistics Romania gestionează în prezent 2 conexiuni directe cu Bulgaria :

Mai multe detalii, găsiți în pagina dedicată https://romania.raben-group.com/transport-marfa-bulgaria. O cotație rapidă poate fi obținută în doar cateva minute, folosind aplicația robotizată MyRaben. Nu este necesar un cont pentru a primi o cotație. Pentru mai multe detalii, trebuie doar să completezi câteva câmpuri și primești rapid toate informațiile.

Depozitul Raben Timișoara mai are conexiuni zilnice directe cu Polonia, Germania, Ungaria, Cehia și Italia. Timpul de tranzit pentru toate conexiunile directe este între 24/72* de ore, în funcție de codul postal și de destinație, cu excepția Italiei, unde timpul de tranzit este de 96 de ore.

*timpul de tranzit poate să difere în funcție de locul de încărcare/descărcare.

Nexeo Plastics – partener al Raben Logistics Romania

Dezvoltarea în segmentul logistic s-a consolidat prin semnarea unui parteneriat cu distribuitorul global de rășini și compuși termoplastici Nexeo Plastics. Soluțiile puse la dispoziție noului partener sunt cele de logistică contractuală și transport la nivel național, prin rețeaua de 9 depozite din România, precum și distribuție externă în Ungaria și Bulgaria. Toate detaliile legate de rețeaua de depozite Raben din Romania poate fi vazută aici https://romania.raben-group.com/servicii/transport-marfa-in-regim-de-grupaj/distributie-nationala

„Împreună cu Nexeo Plastics, vom dezvolta o colaborare strânsă și fructuoasă și sunt încrezător că serviciile noastre de transport și logistică vor consolida parteneriatul Nexeo cu clienții săi”, a declarat Valentin Storoj, Director General al Raben Logistics Romania.

În ultimul an, Raben Group s-a dezvoltat puternic, intrând în forță pe piețele din Austria și Grecia, prin achiziția companiei Bexity, prezentă în Austria din 1986, și a companiei Intertrans din Grecia, cu o experiență de peste 40 de ani în transport și logistică.

În prezent, Raben Group este prezentă cu rețele propria de depozite în 15 ţări europene și cu parteneri puternici în restul țărilor. Mai multe detalii și conexiunile directe pe care Raben Romania le are cu restul Europei, pot fi vazute vizitând pagina  https://romania.raben-group.com/servicii/transport-marfa-in-regim-de-grupaj/transport-marfa-international

Cu 90 de ani de experiență, compania promovează spiritul antreprenorial, iar ideile fiecărui membru al echipei sunt apreciate și integrate în soluțiile pe care le Raben le are pentru dezvoltare. „Oameni cu DRIVE” este sloganul sub care funcționează echipa Raben, deschisă mereu pentru noi colegi care îşi doresc să lucreze într-o companie de logistică performantă

90 de ani de experiență

Pentru Raben Group, 2021 a fost anul celei de-a 90-a aniversări. 90 de ani de experiență, inovație și dezvoltare continuă. Și compania cu siguranță nu se va opri aici.

Cu ocazia aniversării sale, operatorul de logistică a dus internauții într-o călătorie prin locuri care au fost puternic lovite de efectele negative ale activității umane. Turneul Eco2Way a durat 5 luni și a acoperit 11 țări europene în care Raben își are unitățile de afaceri.

Momentul culminant al acțiunii a fost un vot online, în cadrul căruia trei din 21 de proiecte de ajutor prezentate anterior s-au întrecut pentru finanțare de la Raben Group pentru implementarea lor. Proiectul câștigător a fost votat de peste 283.000 de participanți, ale căror inimi au fost câștigate de inițiativa cehă, care avea drept scop crearea unei oaze pentru berzele albe, iubite de toată lumea, prin crearea unei zone de iaz, întins pe o suprafață totală de 40.000 m2, în Dvůr. Králové nad Labem. Întregul turneu a fost disponibil pe www.raben90years.com și pe rețeaua de socializare a companiei.

Raben Group

Raben Group este un operator logistic care oferă servicii complete TFL: logistică contractuală, rețea rutieră (internă, internațională și către Est), Fresh Logistics, FTL și transport intermodal, transport maritim și aerian.

Peste 90 de ani de experiență și recunoaștere pe piață permit construirea și menținerea unor relații pe termen lung cu clienții. Compania oferă logistică „cu chip uman” pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Parteneriatul și încrederea fac parte din acest stil de cooperare. În afaceri, Raben respectă principiile fair-play-ului, deoarece consideră că relațiile bazate pe onestitatea reciprocă construiesc un mâine mai bun.

Grupul are peste 160 de filiale proprii în 15 țări europene (Polonia, Germania, Țările de Jos, Cehia, Slovacia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Italia și Austria), gestionând aproximativ 1.300.000 m2 de capacitate de depozitare. iar în fiecare zi trimite peste 9.000 de camioane pe drumuri. Totuși, totul a pornit de la o mică afacere de familie olandeză. Astăzi, valorile caracteristice organizațiilor de familie sunt încă importante pentru companie, ceea ce afectează pozitiv angajamentul angajaților și relațiile cu clienții.

Raben sunt „Oameni cu Drive”. Este o echipă care iubește provocările și joacă întotdeauna pentru un singur obiectiv. Fiecare dintre cei peste 10.000 de angajați are propriul impuls individual care face ca echipa să avanseze. Ne distingem prin antreprenoriat, energie și căutăm mereu mai mult.

Grupul vrea să fie motorul care nu numai că va menține lumea în funcțiune, ci și o va face mai bună și mai ecologică. Prin urmare, își implementează în mod constant strategia de dezvoltare durabilă bazată pe trei piloni: organizare responsabilă, protecția mediului și impact social.

Mai multe informații disponibile la: https://romania.raben-group.com/.