Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta pregateste o noua vinieta pentru camioanele straine

Senatul francez a aprobat un amendament care prevede plata unei taxe suplimentare pentru vehiculele de peste 3,5 t inmatriculate intr-o alta tara, care circula pe drumurile nationale si pe orice alte tipuri de sosele in afara de autostrazile care deja au taxa, se arata pe www.forotransporteprofesional.es.
Insa aceasta prevedere, care face distinctie intre companiile nationale si straine europene, incalca normele UE, dupa cum afirma asociatiile franceze de transport rutier. Federatia Nationala a Transporturilor Rutiere (FNTR), Uniunea Companiilor de Transport si Logistica din Franta (TLF), Uniunea Nationala a Sindicatelor din Transport (Unostra) si Camera Sindicala (CSD),  atrag atentia ca legea poate fi generalizata si poate implica si vehicule franceze, ceea ce va afecta un numar mare de transportatori francezi.

Mai mult, reprezentantii asociatilor sustin ca utilizatorii de drumuri contribuie deja cu pana la 39 de miliarde de euro pe an la bugetul de stat, dar ca utilizarea acestei sume considerabile ar trebui sa fie "mai intelept folosita pentru refacerea drumurilor". Acestia asteapta acum revizuirea legii si a amendamentelor.

Articole similare

Ad
Ad