Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Vans livrează pentru Amazon 1.800 de eSprinter și eVito

Mercedes-Benz Vans și Amazon au anunțat recent cea mai mare comandă de vehicule electrice de până acum. Este vorba despre 600 de unități eVito și 1.200 de unități eSprinter.

Electrificarea sectorului de distribuție finală progresează, în principal datorită sectorului de curierat. Modelul electric eSprinter comandat de Amazon este versiunea panel van de 3,5 tone, cu plafon înalt, care are un motor electric ce antrenează puntea față, care are aceeași putere ca versiunea diesel de bază, respectiv 85 kW, cu un cuplu maxim de 295 Nm. Modelele pentru Amazon vor fi echipate cu varianta cu baterie de capacitate mare, 47 kWh utili (55 kWh), care oferă o autonomie de 168 de km și o sarcină utilă maximă de 891 de km. Pentru flexibilitate, bateriile pot fi încărcate de la un procent de 10% la 80% din capacitate în aproximativ 25 de minute. Bateriile fiind instalate sub podea, volumul de marfă de 11 metri cubi poate fi utilizat fără restricții. Modelele eSprinter pentru Amazon dispun de elemente de top precum frână de parcare electrică, asistență de parcare activă, cameră de marșarier, avertizare unghiu mort, asistență la vânt laterale și ATTENTION ASSIST.

Modelele eVito dispun de o baterie cu o capacitate utilă de 35 kWh (41 kWh total) care oferă o autonomie între 150 și 184 de km, baterie ce poate fi încărcată complet în 6 ore. Motorul electric generează aceeași putere de 85 de kW, cu un cuplu de 295 Nm. Viteza maximă a lui eVito poate fi limitată în funcție de aplicație, la 80 km/h sau la 120 km/h. Despre poziționarea bateriilor, Mercedes-Benz Vans spune că nu afectează în vreun fel volumul de marfă. eVito este disponibil și în variantă Tourer, cu o autonomie de 421 de km și o funcție de încărcare rapidă. Modelul este construit în fabrica Mercedes-Benz Vitoria din Spania.

Articole similare

Ad