Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi acțiuni împotriva ‘Ndrangheta în Italia și Ungaria

Cu ajutorul Eurojust, autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Italia și Ungaria au desfășurat o operațiune împotriva organizației criminale ‘Ndrangheta. În timpul unei zile de acțiune comună, 8 persoane au fost arestate. Acestea sunt suspectate de asociere criminală de tip mafiot, spălare internațională de bani și transfer fraudulos de valori.

Operațiunea este o continuare a unei investigații mai ample încheiate în 2019 împotriva aceleiași organizații criminale. Ziua de acțiune de astăzi s-a axat pe activitățile de spălare de bani ale grupului, care au fost facilitate de o serie de societăți care fuseseră înregistrate anterior în mod fictiv pe numele unor terțe părți în temeiul legislației italiene, maghiare și cipriote.

Pe lângă cele 8 arestări, anchetatorii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, inclusiv conturi bancare, bunuri imobiliare, vehicule și un iaht. De asemenea, au fost confiscate patru societăți imobiliare, dintre care trei în Budapesta și una în Milano.

Cazul a fost deschis la Eurojust în martie 2019. Agenția a organizat două reuniuni de coordonare și a facilitat executarea unui mandat european de arestare.

Următoarele autorități au luat parte la anchetă în Italia: Procuratura din Catanzaro și Grupul de operațiuni speciale al carabinierilor, iar în Ungaria: Procuratura Generală Metropolitană din Budapesta și Biroul Național de Investigații.

Articole similare

Ad