Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norbert Kiss a reușit să câștige al cincilea său titlu Goodyear FIA ETRC

  • Foto: Goodyear FIA ETRC

În cadrul evenimentului de duminică de la Le Mans, sezonul 2023, Norbert Kiss și-a asigurat al cincilea său titlu Goodyear FIA ETRC printr-o victorie spectaculoasă, în timp ce pozițiile sale de sosire și ale lui Antonio Albacete au asigurat titlul pe echipe pentru Révész &T Sport.

Kiss a pornit excelent din pole position, dar o pană de curent a lui André Kursim a forțat reluarea cursei la apariția steagului roșu.

Sascha Lenz a profitat de reluarea cursei, menținându-se pe linia interioară și a reușit să preia conducerea de la Kiss timp de o tură, înainte ca maghiarul să fie pe bara de protecție din spate, găsindu-și drumul înapoi. Kiss a încercat să recupereze și să recâștige conducerea, dar a avut dificultăți în a face acest lucru. Însă, Kiss nu s-a dat bătut și a reușit să revină în frunte. Cu abilitățile sale remarcabile, Kiss a obținut cea de-a 19-a victorie a sezonului, ceea ce i-a adus al cincilea titlu FIA ETRC.

Sascha Lenz și-a continuat cursa puternic, ocupând locul doi, în timp ce Jochen Hahn a terminat pe locul trei. Cu locul patru obținut de Antonio Albacete, echipa lui Kiss și-a asigurat titlul pe echipe cu cinci curse înainte de finalul sezonului.

Jamie Anderson a făcut tot ce a putut în acest weekend pentru a intra în lupta pentru locul cinci în clasamentul general, devansându-i atât pe Steffi Halm, cât și pe Kursim, cu care se afla în lupta pentru campionat.

Luis Recuenco a obținut o primă victorie spectaculoasă și a condus o cursă perfectă pentru a obține gloria Cupei Promoter și pentru a obține pole position-ul pe grila de start pentru cursa a patra. Folosirea șasiului lui Lukas Hahn, după ce șasiul său a fost iremediabil după cursa a treia de la Zolder, pare să fi făcut minuni pentru spaniol, care a luptat în fiecare cursă.

Steffen Faas și Clemens Hecker au avut o luptă strânsă în afara pistei, completând top zece și podiumul Cupei Promoter’s. John Newell a pornit bine în cursă, cu toate că un contact i-a provocat o pană care l-a făcut să piardă ritm în fiecare tur, ceea ce a dus la pierderea locului trei pe podium. Mark Taylor și José Eduardo Rodrigues au completat clasamentul final, însă José Rodrigues Snr s-a retras din cursă.

A fost o zi de curse plină de acțiune și evenimente dramatice, care a marcat o performanță remarcabilă pentru Norbert Kiss și echipa sa.

„Aș dori să mulțumesc foarte mult echipei mele Révész racing și proprietarului echipei noastre, domnul Révész. Cu toții au depus mult efort, timp și bani pentru ca acest lucru să se întâmple, le sunt foarte recunoscător.”,

a declarat Norbert Kiss.

Articole similare

Ad