Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Foto: Goodyear FIA ETRC

Ultima zi a sezonului de curse de camioane din 2023 Goodyear FIA ETRC de la Jarama a fost de-a dreptul captivantă, Norbert Kiss a obținut a 21-a victorie a sezonului, în timp ce André Kursim a sărbătorit prima sa victorie din acest sezon în cursa a patra.

Cursa a treia a sezonului s-a încheiat cu trei tururi mai devreme, deoarece Steffi Halm a ieșit din cursă din cauza unor probleme, eliminând din cursă și pe Clemens Hecker și José Eduardo Rodrigues. Norbert Kiss a avut o cursă liniștită reușind să-și asigure a 21-a victorie a sezonului.

Sascha Lenz a fost protagonistul în această cursă, trecând în fața lui Jochen Hahn pentru locul doi, pentru a crea un decalaj între el și rivalul său din campionat, Antonio Albacete.

Cei doi au continuat să lupte pentru locul trei în clasamentul general înaintea ultimei curse a anului, terminând pe pozițiile trei și, respectiv, patru.

După ce l-a depășit pe Hahn de la start, Lenz a trebuit să se apere pentru a încerca să-și păstreze locul doi. Hahn l-a determinat pe Lenz să facă o greșeală care l-a lăsat pe campionul multiplu să treacă. Cu toate că a cedat în fața lui Hahn, Lenz l-a ținut pe Albacete în spatele său până la steagul roșu care a pus capăt cursei. Avantajul la puncte a fost de trei puncte înaintea Cursei a Patra.

În cursa a patra, André Kursim a profitat de grila inversă și a obținut prima sa victorie din acest sezon. De asemenea, a reușit să-i țină în spate pe Sascha Lenz și Norbert Kiss pentru a obține victoria în ultima cursă a sezonului.

Luis Recuenco a demonstrat un ritm foarte bun început de la linia de start, depășind întregul pluton și menținând conducerea de pe poziția pole în grila inversă. Totodată, a avut o cursă impresionantă, conducând pe primul loc în prima jumătate a cursei.

Kursim nu a cedat presiunii, ținând un ochi în oglinda retrovizoare în timp ce primii cinci clasați din cursa a treia au început să avanseze în pluton. După ce a fost depășit în fața lui Norbert Kiss în cursa a doua, Kursim a luat un start rapid și nu a vrut să repete experiența.

Pe la jumătatea cursei, Kursim a trecut de Recuenco și a început să se distanțeze de grupul de urmăritori din spate. Cu toate acestea, la coborârea pe linia dreaptă principală, câștigătorul cursei Promoter’s Cup, Recuenco, a fost depășit de Lenz, Antonio Albacete și Norbert Kiss, retrogradând pe locul cinci în clasamentul general al cursei.

Lenz și Albacete se luptau din greu pentru locul trei în clasamentul general. Pe finalul cursei, Lenz a rămas în spatele spaniolului, l-a depășit pe Antonio Albacete pentru locul doi cu două tururi înainte de final, iar Norbert Kiss l-a retrogradat apoi de pe ultimul podium al anului.

În cadrul evenimentului de duminică de la Le Mans, sezonul 2023, Norbert Kiss și-a asigurat al cincilea său titlu Goodyear FIA ETRC printr-o victorie spectaculoasă, în timp ce pozițiile sale de sosire și ale lui Antonio Albacete au asigurat titlul pe echipe pentru Révész &T Sport.

Kiss a pornit excelent din pole position, dar o pană de curent a lui André Kursim a forțat reluarea cursei la apariția steagului roșu.

Sascha Lenz a profitat de reluarea cursei, menținându-se pe linia interioară și a reușit să preia conducerea de la Kiss timp de o tură, înainte ca maghiarul să fie pe bara de protecție din spate, găsindu-și drumul înapoi. Kiss a încercat să recupereze și să recâștige conducerea, dar a avut dificultăți în a face acest lucru. Însă, Kiss nu s-a dat bătut și a reușit să revină în frunte. Cu abilitățile sale remarcabile, Kiss a obținut cea de-a 19-a victorie a sezonului, ceea ce i-a adus al cincilea titlu FIA ETRC.

Sascha Lenz și-a continuat cursa puternic, ocupând locul doi, în timp ce Jochen Hahn a terminat pe locul trei. Cu locul patru obținut de Antonio Albacete, echipa lui Kiss și-a asigurat titlul pe echipe cu cinci curse înainte de finalul sezonului.

Jamie Anderson a făcut tot ce a putut în acest weekend pentru a intra în lupta pentru locul cinci în clasamentul general, devansându-i atât pe Steffi Halm, cât și pe Kursim, cu care se afla în lupta pentru campionat.

Luis Recuenco a obținut o primă victorie spectaculoasă și a condus o cursă perfectă pentru a obține gloria Cupei Promoter și pentru a obține pole position-ul pe grila de start pentru cursa a patra. Folosirea șasiului lui Lukas Hahn, după ce șasiul său a fost iremediabil după cursa a treia de la Zolder, pare să fi făcut minuni pentru spaniol, care a luptat în fiecare cursă.

Steffen Faas și Clemens Hecker au avut o luptă strânsă în afara pistei, completând top zece și podiumul Cupei Promoter’s. John Newell a pornit bine în cursă, cu toate că un contact i-a provocat o pană care l-a făcut să piardă ritm în fiecare tur, ceea ce a dus la pierderea locului trei pe podium. Mark Taylor și José Eduardo Rodrigues au completat clasamentul final, însă José Rodrigues Snr s-a retras din cursă.

A fost o zi de curse plină de acțiune și evenimente dramatice, care a marcat o performanță remarcabilă pentru Norbert Kiss și echipa sa.

„Aș dori să mulțumesc foarte mult echipei mele Révész racing și proprietarului echipei noastre, domnul Révész. Cu toții au depus mult efort, timp și bani pentru ca acest lucru să se întâmple, le sunt foarte recunoscător.”,

a declarat Norbert Kiss.