Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear FIA ETRC se pregătește pentru penultima rundă a sezonului la Le Mans

  • Foto: Goodyear FIA ETRC

Goodyear FIA ETRC intră în penultimul weekend din acest an, în timp ce seria se îndreaptă spre circuitul Le Mans Bugatti, unde Norbert Kiss ar putea încheia campionatul piloților cu cinci curse înainte de final.

Le Mans conduce într-o dublă manșă pentru a încheia sezonul, Jarama marcând finalul sezonului în weekendul de după runda franceză. În clasamentul campionatului mai sunt încă 120 de puncte puse în joc, iar Norbert Kiss, care are un avans de 70 de puncte, intră în runda franceză încrezător că poate asigura titlul cu câteva curse înainte de final.

Kiss nu poate lua titlul de pilot până cel puțin la cursa a treia a weekendului, în funcție de cum se va descurca în cursele de sâmbătă. Având în vedere forma sa impresionantă în acest sezon, se așteaptă să-și facă treaba, ținând piept rivalilor din campionat, Jochen Hahn, Sascha Lenz și Antonio Albacete.

Deși ungurul pare să fi luat cu asalt titlul din 2023, lupta pentru locul doi este încă strânsă, doar 39 de puncte despărțind locul doi de locul patru. Jochen Hahn deține în prezent un avantaj, după ce a scos un mic decalaj față de Lenz și Albacete după un weekend excelent la Zolder. Cei doi sunt despărțiți de 12 puncte, ambii având sezoane cu suișuri și coborâșuri. Germanul pare să aibă un avantaj în fața spaniolului, dar impulsul ar putea să se întoarcă la fel de repede în cealaltă parte, cu opt curse rămase din sezon.

Performanța lui André Kursim în Belgia l-a devansat pe Steffi Halm pentru locul patru în clasamentul general, doar opt puncte despărțindu-i pe cei doi. Jamie Anderson se află în urma luptei pentru locul patru cu unsprezece puncte și, deși nu este în afara competiției, un alt weekend dificil, precum cel de la Zolder l-ar putea pune pe picior de plecare.

José Eduardo Rodrigues a obținut o victorie clară în Cupa Promoter’s Cup la Zolder, extinzându-și semnificativ avansul la clasa Chrome față de Steffen Faas. În timp ce Faas a avut un weekend decent, în afară de faptul că a fost nevoit să se retragă de la conducere în cursa a patra, Rodrigues a rivalizat cu jumătatea inferioară a piloților din Titan, poziționându-se ca un concurent puternic pentru victorie.

Un avans de 39 de puncte în clasament nu îl pune pe Rodrigues la fel de departe de Faas, precum Kiss de Hahn, dar cu siguranță îi oferă pilotului portughez avantajul de a intra în ultimele curse din 2023.

Mark Taylor și John Newell au avut sezoane oscilante de debutanți în Goodyear FIA ETRC, dar ambii au avut performanțe incredibil de bune, având în vedere calibrul ridicat al piloților cu care au concurat în acest an. Britanicii sunt angrenați în lupta pentru locul trei în Cupa Promoter’s Cup, promitând o competiție interesantă pe măsură ce se apropie finalul sezonului.

Clemens Hecker va încerca să continue performanța sa puternică de la Zolder cu alte câteva podiumuri în acest weekend. El completează grila de start cu Luis Recuenco, după ce spaniolul a fost nevoit să nu participe la ultima cursă din Belgia din cauza exploziei spectaculoase a motorului în cursa a treia.

Articole similare

Ad