Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorii de autovehicule și componente din Germania se organizează într-o alianță pentru a accelera digitalizarea

În cadrul evenimentului „Prin cooperare la vârf. Industria auto modelează transformarea digitală” – găzduit de ministerul federal german pentru economie și energie și Asociația Germană a Industriei de Automobile (VDA) – fondatorii Automotive Alliance (printre care se numără BMW AG, Deutsche Telekom AG, Robert Bosch GmbH, SAP SE, Siemens AG și ZF Friedrichshafen AG) au vorbit despre progresul înregistrat până acum. Alte companii s-au alăturat inițiativei – Mercedes-Benz AG, BASF SE, Henkel AG & Co. KGaA, Schaeffler AG, German Edge Cloud GmbH & Co. KG, ISTOS GmbH, SupplyOn AG, Centrul German Aerospace (DLR), Fraunhofer- Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung eV și ARENA2036, precum și câteva companii mici și mijlocii.

Automotive Alliance va funcționa sub denumirea „Catena-X Automotive Network (Catena-X)”, cu scopul de a se organiza ca o asociație înregistrată în Germania. Catena-X se consideră un ecosistem extensibil la care producătorii și furnizorii de automobile, asociațiile de dealeri și furnizorii de echipamente, inclusiv furnizorii de aplicații, platforme și infrastructură, pot participa în mod egal cu scopul de a crea un standard uniform pentru schimbul de informații și date pe întregul lanț valoric auto.

Companiile implicate doresc să crească competitivitatea industriei auto, să îmbunătățească eficiența prin cooperare specifică industriei și să accelereze procesele companiei prin standardizare și acces la informații și date. O atenție specială este acordată și IMM-urilor, a căror participare activă este de o importanță reală pentru succesul rețelei. De aceea, Catena-X a fost concepută încă de la început ca o rețea deschisă cu soluții pregătite pentru IMM-uri, unde aceste companii vor putea participa rapid și cu investiții mici în infrastructură IT.

Mai mult, structurile existente ale industriei auto europene, cum ar fi procesele din domeniul logisticii pieselor, urmează să fie integrate în rețea și optimizate în continuare. Pe lângă beneficiile unei eficiențe mai mari în lanțul de aprovizionare, participanții la rețea se așteaptă la procese mai eficiente de calitate și logistică, o transparență mai mare în ceea ce privește emisiile reduse de CO2 în mod durabil și o gestionare simplificată a datelor de bază. Cu standardul International Data Spaces (IDS) pentru suveranitatea datelor, care pune, de asemenea, bazele infrastructurii europene de date cloud GAIA-X, companiile implicate au convenit deja asupra bazelor esențiale ale infrastructurii pentru implementarea proiectului.

În prima fază, proiectele pilot Catena-X sunt axate pe 5 domenii de aplicare care au fost definite în comun: managementul calității, logistica, întreținerea, gestionarea lanțului de aprovizionare și sustenabilitatea. Aplicațiile care susțin producția și dezvoltarea sunt planificate pentru faze viitoare.

Rețeaua de date va crea un punct de plecare important pentru industrie pentru a răspunde mai eficient provocărilor transformării digitale și pentru a utiliza mai bine oportunitățile oferite de digitalizare.

Articole similare

Ad