Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Recipiente cu substanță interzisă, descoperite într-o autoutilitară în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei autoutilitare, 138 de recipiente din plastic cu lichid folosit în agricultură, în cantitate totală de 690 de litri, în cutii din carton destinate transportului de banane. Acestea erau transportate din Bulgaria pentru o societate de pe teritoriul României.

Pe 7 iunie, în jurul orei 06:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoutilitare, conduse de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani.

Acesta transporta din Bulgaria pentru o societate comercială din România, în ambalaje din carton (cutii) pentru banane, 138 de recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțineau un lichid cu miros puternic, posibil substanță folosită în agricultură. O parte din aceste recipiente erau inscripționate cu denumirea unui detergent de uz casnic.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Astfel, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 690 de litri  substanță, interzisă pe teritoriul României, în valoare de aproape 100.000 lei.

În cauză, față de cetățeanul bulgar, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „importul și exportul unor substanțe și preparate periculoase interzise sau restrictionate”, bunurile fiind reținute de către polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.

Articole similare

Ad