Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trimestru record pentru liniile maritime în 2020. Se anunță un 2021 și mai profitabil

Transportatorii maritimi s-au bucurat de cel mai bun trimestru din istoria transportului de containere în ultimele trei luni ale anului 2020, însă estimările sunt că recordul va fi depășit în primul trimestru din acest an.

Potrivit companiei americane Blue Alpha Capital, câștigurile nete din trimestru patru pentru cele 11 companii care și-au raportat situația financiară au fost de 5,8 miliarde de dolari, însă presupunând că operatorii care nu raportează, cum ar fi MSC, au obținut rezultate similare, pe baza pentru cele 11 linii, compania de consultanță a estimat că profitul net cumulat pentru perioada respectivă a fost de 9 miliarde de dolari. Pentru întregul an, Blue Alpha Capital a calculat un profit net combinat de 10,2 miliarde de dolari pentru operatorii de raportare și un estimat de 15,8 miliarde de dolari net pentru toate liniile de top.

Astfel, câștigurile din 2020 sunt mai mult decât duble față de cele aproximativ 7 miliarde dolari atât cât a însumat profitul din ultimii cinci ani pentru armatori – mulți dintre ei acumulând pierderi de la an la an în acea perioadă.

Mai mult, rezultatul din 2020 este o inversare completă a perspectivelor industriei înainte de pandemie. Analizând performanța celor trei principali armatori taiwanezi, Evergreen, Yang Ming și Wan Hai, Alphaliner a remarcat că liniile „au profitat de ratele trans-pacifice în creștere și de impactul ratei adăugate datorată lipsei containerelor”. Evergreen a înregistrat un profit net de 853 milioane dolari, în timp ce Yang Ming și Wan Hai au înregistrat profituri de 420 milioane dolari și, respectiv, 396 milioane dolari în 2020.

Articole similare

Ad