Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un șofer britanic de camion a primit sancțiune și interdicție pentru depășirea perioadei de ședere în Schengen

Potrivit asociației britanice a transportatorilor RHA, un șofer s-a deplasat în Olanda pentru a lăsa o semiremorcă, însă autoritățile olandeze l-au acuzat că a depășit limita admisă în spațiul Schengen.

Autoritățile au calculat că britanicul a petrecut mai mult de 90 de zile în Schengen, în ultimele șase luni, fiind astfel pasibil de o amendă (nefiind precizată suma). Totodată, șoferul a primit și interdicția temporară de a intra pe teritoriul întregii Uniuni Europene.

Prin urmare, șoferul ar trebui să se mute pe alte rute sau chiar să-și schimbe complet angajatorul. De asemenea, șoferul va avea interzis temporar să meargă și în vacanță, în orice țară din Uniunea Europeană, relatează 40ton.net.

Reamintim că acordul Brexitului reprezintă regula “90 de zile din 180”, ceea ce indică faptul că o persoană din Marea Britanie nu poate petrece mai mult de 90 de zile în spațiul Schengen într-o perioadă continuă de șase luni, incluzând atât călătoriile private, cât și cele de afaceri, iar șoferii de camion nu fac excepție de la regulă.

Articole similare

Ad