Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VIDEO: Camioanele transportatorilor au fost scoase la proteste pe DN1A împotriva abuzurilor ANAF

UPDATE 14:50 – Protestul continuă! Acum s-a plecat spre Brașov cu 20 km/h.

Transportatorii s-au ținut de cuvânt și au ieșit la proteste în mai multe orașe din țară pentru a reclama abuzurile ANAF și rezolvarea problemei diurnelor Cei mai mulți s-au pus în mișcare pe DN1 A, ruta Brașov-Cheia-Ploiești. La proteste au venit și mai multe echipaje ale Jandarmeriei și Poliției.

Clarificări sunt așteptate de la Ministerul Finanțelor de mai bine de un an pe legislația fiscală care reglementează acordarea de indemnizații de deplasare pentru șoferii profesioniști. Recent, asociațiile s-au întâlnit cu ministrul Alexandru Nazare, care a dispus crearea unui grup de lucru format din transportatori și reprezentanți ai ANAF și ITM, însă lucrurile se mișcă foarte greu, timp de o lună, ANAF abia a reușit să facă o propunere de ordin de ministru care să legifereze grupul de lucru. Deși conducerea ANAF a afirmat disponibilitatea de a participa la grupul de lucru, aceasta a mai precizat că nu consideră că este nevoie de vreo clarificare a legislației. În teritoriu inspectorii ANAF își continuă controalele care vizează reconsiderarea diurnei ca venit de natură salarială, motiv pentru care acum, transportatorii au ieșit la proteste.

„Din București am venit trei mașini mici, iar restul camioanelor au venit din Harghita, Constanța, București, Ploiești, Ialomița, ni s-au alăturat și din Suceava și Brașov. Suntem un număr de până în 10 camioane, însă pe drum mai sunt colegi care protestează pentru infrastructura deficitară – podul de la Azuga. Oprim cu toții la Vălenii de Munte și ne vom întoarce pe Cheia. Am dorit să atragem atenția asupra abuzurilor ANAF“, a declarat Denisa Oltean, managerul firmei Transodan SRL, care a și făcut anunțul de protest pe grupul de Facebook „Tracționiștii Europei. Contracte Transport Marfă. Hauliers“.

„Noi suntem o firmă mică, din Ialomița. La controalele de acum 2 luni de la ANAF, inspectorii nu au găsit nimic în neregulă, apoi ne-am trezit că ne cer impozitarea retroactivă a diurnei. Fix după discuțiile de la minister cu grupul de lucru. Este la fel ca în 2015, doar că atunci controalele au vizat pe toată lumea, acum au venit țintit pe firmele mai mici. Nu poți face față costurilor“, a mai explicat Denisa Oltean.

În cazul în care controalele pe impozitarea diurnei vor continua, transportatorii susțin că protestele vor continua și vor fi și mai ample. Traficul pe DN1 A a fost perturbat serios, la protest participând și 15 camioane ale unor transportatori nemulțumiți de starea lucrărilor de reparații ale podului de la Azuga, traficul camioanelor fiind interzis de mai bine o lună și jumătate.

Pe pagina oficială a protestului, se arată că:

„Ne vedem vineri dimineața, 7 mai, la mall Mogoșoaia, la ora 7:00. Organizare proteste în toată țara. Haide să ieșim cu toții in strada, cu mașini mici, dube, camioane, tot ce se poate! Inspectorii ANAF nu țin cont de măsurile dispuse verbal de către ministru (Finanțelor, alexandru Nazare – n.r.) și impozitează tot, distrug firmele de transport și economia țării. Dacă vom sta degeaba și nu vom ieși în stradă, nu vom rezolva nimic, cum s-a întâmplat, de altfel, și în anii anteriori. Asociațiile de transport nu ne-au ajutat cu nimic și nu ne vor ajuta. Următorul poți fi chiar tu! Ieși în stradă!

 Vom ieși zilnic în perturbarea Centurii București zona de nord Otopeni-Chitila!

 Punctele susținute vor fi:

 – abuzurile împotriva impozitării diurnei externe
– un preț de referința / minim Per km pentru transportul intern
– ajutorul Guvernului și măsuri discutabile cu privire la Pachetul Mobilitate
– aspecte cu privire la infrastructura României, grăbirea refacerii podului de la Azuga pentru care camioanele peste 7,5 t sunt nevoite să ocolească pe Cheia etc.
– susținerea urgentării construirii autostrăzii A7 / A 8”.

Articole similare

Ad