Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioane şi autobuze electrice şi pe hidrogen la preţ per kilometru

Quantron AG, un specialist în transportul durabil de mărfuri și de pasageri din Augsburg, Germania, și Goldstone Technologies Limited (GTL), o companie indiană de servicii IT și de informații comerciale, vor încheia un contract de asociere în participațiune pentru a dezvolta o tehnologie pentru a găzdui platforma digitală pentru ecosistemul Quantron-as-a-Service (QaaS) al QUANTRON. Platforma va alimenta diversele servicii implicate în QaaS. Tranzacțiile, de la închirierea vehiculelor, planificarea traseului, încărcarea sau realimentarea, utilizarea stațiilor de alimentare, consumul de energie, precum și măsurarea performanței, printre altele, vor fi grupate și oferite clienților/operatorilor de flote și companiilor de logistică de pe piețele țintă din Europa, Orientul Mijlociu, SUA și India.

Goldstone Technologies Limited este o companie de servicii IT care operează în SUA, Europa, Japonia și India, fondată în 1994 și este listată la BSE Limited și la National Stock Exchange of India Limited (NSE). Compania oferă servicii de externalizare a suportului tehnic, migrare Forte (UDS) și servicii de consultanță profesională.

În cadrul asocierii în participațiune, QUANTRON va contribui cu cunoștințele sale de piață și va implementa vehiculele sale cu emisii zero prin intermediul platformei digitale, în timp ce GTL va furniza software-ul și se va ocupa de integrarea platformei personalizate în calitate de partener de dezvoltare tehnică. Joint-venture-ul va acoperi, de asemenea, distribuția, vânzarea și comercializarea software-ului ca soluție pentru terți. Noua companie va fi înființată în Augsburg/Germania și Hyderabad/India, cu planuri de înființare a unei filiale în SUA în T3/2023.

Prin intermediul abordării “Mobility-as-a-Service” (MaaS), Quantron-as-a-Service va pune la dispoziția clienților săi camioane și autobuze la preț pe kilometru. Platforma digitală va funcționa, prin urmare, ca o platformă de tranzacționare. Prin intermediul platformei, clienții vor putea, de asemenea, să măsoare performanța vehiculului cu emisii zero pentru a crește eficiența, cum ar fi consumul de hidrogen, kilometrii parcurși sau emisii de CO2 reduse. De exemplu, clientul poate folosi aceste informații și pentru a comercializa cote de GES (gaze cu efect de seră), dacă acest lucru este permis de autoritatea de reglementare. Ca un serviciu cu valoare adăugată, platforma va fi utilizată și pentru a furniza asigurări (asigurare ca serviciu) și, pe termen mediu, va permite comercializarea certificatelor de CO2.

Cu ocazia anunțării asocierii în participație, Pavan Chavali, directorul general al GTL, a declarat: “Suntem încântați și așteptăm cu nerăbdare să stabilim această asociere în participație ca un factor cheie pentru platforma unică de software și tranzacții Quantron-as-a-Service. Această platformă inovatoare va combina capacitățile de tranzacționare de la facturarea și furnizarea combustibililor (hidrogen), gestionarea flotei, servicii de localizare prin geomapping pentru stațiile de alimentare cu hidrogen, capacități de servicii și multe altele.” Michael Perschke, CEO al Quantron AG, a adăugat: “Vom deservi o piață care trece printr-o transformare dramatică, în care companiile de logistică au o nevoie urgentă de decarbonizare și de organizare a activității lor într-un mod digital și mai eficient. Joint Venture-ul nostru va fi un facilitator cheie pentru transformarea către transportul cu emisii zero. Anticipăm că această piață va avea o valoare cuprinsă între 150-250 de miliarde de euro până în 2030. Împreună cu partenerul nostru indian ETO Motors, vom avea aproape 1000 de vehicule pe șosea încă de la început, folosind soluția software în versiune beta dezvoltată în cooperare cu GTL și ca parte a Quantron-as-a-Service. Ambiția noastră este de a integra mai mulți parteneri în timp util și de a deveni o platformă de tranzacționare cu servicii complete pentru Mobility-as-a-Service.”

Articole similare

Ad