Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rohlig SUUS Logistics achiziționează Joppa Logistics și își propune să se extindă în continuare

Rohlig SUUS Logistics a anunțat achiziția Joppa Logistics, o companie cehă specializată în servicii de depozitare și transport rutier de grupaj. Prin această achiziție, SUUS aproape că își va dubla cota de piață în Republica Cehă și își va consolida poziția în Europa Centrală și de Est. Aceasta marchează prima achiziție străină a companiei și a doua în doar câteva luni, după preluarea companiei poloneze Expert, specializată în livrări last mile și servicii cu valoare adăugată. Contractul a fost semnat pe 6 iunie, iar întreaga tranzacție este așteptată să fie finalizată în următoarele săptămâni ale acestui an

Din 2018, Rohlig SUUS Logistics și-a extins serviciile în Republica Cehă, oferind servicii de transport aerian, maritim și rutier. În toamna anului 2022, compania a deschis primul său depozit în Brno. Joppa Logistics, pe de altă parte, este o companie cehă privată cu sucursale în Praga, Brno, Zlín, Olomouc și Ostrava. Fuziunea cu Joppa Logistics este în conformitate cu unul dintre obiectivele strategice ale SUUS de a-și consolida poziția în Europa Centrală și de Est

„Având în vedere turbulențele de pe piață și situația geopolitică, rezistența lanțurilor de aprovizionare ale clienților noștri este una dintre prioritățile noastre de top”, spune Tadeusz Chmielewski, președintele Rohlig SUUS Logistics. „Înțelegem perfect acest lucru și suntem în măsură să oferim servicii diversificate și o acoperire globală. Obiectivul nostru pentru anii următori este să ne dezvoltăm operațiunile din străinătate, inclusiv prin achiziții de companii mici și mijlocii care doresc să se alăture rețelei globale. Republica Cehă este o piață deosebit de importantă pentru noi și mă bucur că prima noastră achiziție internațională are loc aici. Prezența noastră mai puternică în Republica Cehă va oferi o gamă și mai largă de servicii companiilor cehe, poloneze și internaționale, pentru care întreaga regiune este adesea considerată ca o singură unitate de afaceri”, adaugă el.

„De ani de zile, ne-am specializat în servicii de expediere a mărfurilor, 4PL, consultanță și gestionarea lanțului de aprovizionare. Joppa ne va permite să creștem amploarea operațiunilor și să ne consolidăm poziția în domeniul grupării internaționale, al logisticii contractuale și al distribuției interne în Republica Cehă. După fuziune, ne vom concentra pe dezvoltarea în continuare a acestui domeniu – intenționăm să creștem spațiul de depozitare oferit clienților noștri, să dezvoltăm transportul maritim și rutier în regim de grupaj datorită cooperării cu alte sucursale SUUS din regiune, cu partenerii noștri europeni de transport și cu rețeaua globală a partenerului nostru german, Röhlig”, spune Jiri Chladek, director general al Rohlig SUUS Logistics în Republica Cehă.

„Prin aderarea la familia internațională Rohlig SUUS Logistics, vom avea noi oportunități de dezvoltare, iar clienții noștri vor avea acces la tehnologii avansate, noi servicii logistice și oportunități mai ușoare de a opera la nivel global și în întreaga regiune. Cred că, datorită culturii organizaționale Rohlig SUUS, axată pe relații și cooperare, această tranzacție va aduce, de asemenea, multe beneficii tuturor angajaților noștri”, spune Josef Drozdik, CEO al Joppa Logistics. Compania intenționează să își dezvolte în continuare serviciile de logistică contractuală, intermodală, feroviară, LCL, FCL, LTL și FTL pe alte piețe din Europa Centrală și de Est. Prin dezvoltare sistematică, inclusiv prin achiziții, compania își propune să devină operatorul logistic de primă alegere în regiune pentru companiile care caută un partener pe piața locală și soluții complete în domeniul lanțurilor de aprovizionare globale.

Articole similare

Ad