Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Renault și Geely semnează un acord de asociere în participațiune pentru a lansa o companie lider în domeniul tehnologiilor de propulsie

Ca urmare a acordului-cadru anunțat în noiembrie 2022, Geely Holding Group, Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175) și Grupul Renault au semnat astăzi un acord obligatoriu de asociere în participație 50/50 pentru a lansa o nouă companie de tehnologie a grupului motopropulsor care își propune să devină lider mondial în dezvoltarea, fabricarea și furnizarea celor mai bune grupuri motopropulsoare hibride și a grupurilor motopropulsoare ICE de  eficiență înaltă.

Aramco, care a semnat o scrisoare de intenție cu Renault și Geely pe 2 martie anul acesta, evaluează o investiție strategică în această nouă companie de tehnologie a trenurilor de propulsie. Investiția Aramco ar urma să sprijine creșterea companiei și să contribuie la cercetarea și dezvoltarea cheie în domeniul soluțiilor de combustibili sintetici și al tehnologiilor de generație următoare pentru hidrogen. Combustibilii sintetici, inclusiv combustibilii electronici, și hidrogenul fac parte din soluția pentru decarbonizarea industriei auto, inclusiv pentru vehiculele cu motorină ICE aflate în prezent pe șosele.

Întreprinderea comună va fi condusă în comun de Grupul Renault și Geely, cu membri egali în consiliul de administrație pentru a formula și a executa strategii și a stabili direcția întreprinderii comune. Organizarea inițială va asigura continuitatea afacerii, cu două centre operaționale responsabile de operațiunile respective: Madrid pentru Grupul Renault și Hangzhou Bay pentru Geely. O echipă executivă se va stabili la sediul central al noii companii, care se intenționează a fi înființată în Marea Britanie, pentru a consolida operațiunile, a valorifica sinergiile și a defini planurile de viitor.

„Suntem încântați să pornim în această călătorie pentru a deveni un lider global în domeniul tehnologiilor hibride, oferind soluții cu emisii reduse pentru producătorii de automobile din întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Luca de Meo și echipa sa de la Renault. Prin acest acord, ne reiterăm angajamentul de a valorifica expertiza noastră tehnologică la nivelul întregului grup și portofoliul de mărci pentru a fi pionieri în călătoria către o mai mare sustenabilitate și crearea de valoare, ceea ce va duce la experiențe mai bune pentru consumatori”, a declarat Eric Li, președintele grupului Geely Holding.

Grupul Renault și Geely vor transfera proprietatea intelectuală către centrele operaționale, permițându-le acestora să fie complet autonome în dezvoltarea viitoarelor tehnologii de propulsie capabile să răspundă tuturor așteptărilor pieței. Portofoliul de produse complementare și amprenta regională a noii societăți mixte ar putea oferi soluții pentru 80% din piața globală de motoare ICE și hibride.

La lansare, se preconizează că noua companie va aproviziona mai mulți clienți industriali, inclusiv Grupul Renault, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company și PUNCH Torino. În viitor, societatea mixtă va fi capabilă să furnizeze soluții end-to-end în domeniul tehnologiilor de propulsie pentru mărci auto terțe și va primi parteneri pentru a consolida și mai mult lanțul valoric.

Sub rezerva legilor și reglementărilor aplicabile, Geely Auto și Renault vor încheia un acord de achiziție pe termen lung din partea societății mixte pentru grupurile motopropulsoare ICE, hibride și hibride plug-in (motor și transmisii) pentru vehicule de pasageri. În plus, Renault va achiziționa de la societatea mixtă sisteme de propulsie pentru vehicule comerciale ușoare, precum și pentru dezvoltarea de baterii hibride.
„În fața provocărilor actuale din domeniul auto, nimeni nu poate pretinde că are toate soluțiile, de unul singur. Pentru a veni cu inovații revoluționare este necesară combinarea expertizei și a activelor. Când vine vorba de cursa globală pentru decarbonizarea transporturilor rutiere, nu mai este timp de pierdut și nu va fi o afacere ca de obicei. Astăzi, suntem mândri să ne unim forțele cu o mare companie precum Geely pentru a crea un nou jucător, capabil să facă față provocării, să perturbe jocul și să deschidă calea pentru tehnologiile ICE cu emisii foarte scăzute. Vreau să-i mulțumesc lui Eric Li Shufu pentru încrederea acordată: acum suntem pregătiți să mergem mai departe!”, declară Luca de Meo, directorul general al Grupului Renault

Articole similare

Ad