Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cummins a înregistrat rezultate solide pentru al doilea trimestru al anului 2023

Cummins Inc. (NYSE: CMI), liderul mondial în domeniul energetic, a anunțat rezultate semnificative pentru al doilea trimestru al anului 2023. Veniturile au crescut cu 31% față de anul precedent, atingând 8,6 miliarde de dolari, în urma cererii puternice pe piețele globale și adăugării Meritor.

Profitul net atribuibil a fost de 720 milioane de dolari, sau 5,05 dolari pe acțiune diluată, comparativ cu 702 milioane de dolari în 2022. Compania a subliniat angajamentul său de a îmbunătăți performanța financiară, investind în dezvoltarea de produse și menținând relațiile cu clienții.

„Cererea puternică pe majoritatea piețelor și regiunilor noastre cheie au dus la venituri record și la o profitabilitate solidă pentru companie în al doilea trimestru al anului 2023. Ne-am angajat să aducem îmbunătățiri de la un ciclu la altul în ceea ce privește performanța financiară, să returnăm numerar acționarilor noștri și să continuăm cu prioritate investițiile pentru a ne dezvolta portofoliul de produse, pentru a stimula succesul clienților noștri din întreaga lume. Vreau să le mulțumesc angajaților Cummins care continuă să lucreze neobosiți pentru a răspunde nevoilor clienților și pentru a ajunge la nivelurile puternice ale cererii, asigurând produse de calitate, consolidând relațiile cu clienții și navigând prin constrângerile continue ale lanțului de aprovizionare.”,

a declarat Jennifer Rumsey, președinte și CEO.

Cummins își menține estimarea privind veniturile pentru întregul an 2023, anticipând o creștere de 15% până la 20%, datorită cererii puternice, mai ales în America de Nord. Compania așteaptă ca EBITDA să se situeze între 15% și 15,7% din vânzări. Aceste perspective includ afacerea Meritor pentru 2023 și presupun implicarea Atmus pe întreaga perioadă, excluzând costurile sau beneficiile legate de separarea planificată a afacerii.

În segmentul Componente, Cummins estimează venituri pentru Meritor între 4,7 și 4,9 miliarde de dolari, cu EBITDA între 10,3% și 11% din vânzări. Compania are în plan generarea de flux de numerar operațional puternic, randamente pentru acționari și atingerea obiectivului de a returna 50% din fluxul de numerar operațional către acționari pe termen lung. Pe termen scurt, se va concentra pe reinvestire pentru creștere profitabilă, avansarea dividendelor și reducerea datoriilor, potrivit unui comunicat de presă.

„Deși considerăm că cererea va rămâne puternică până în 2023, ne menținem orientările privind veniturile și profitabilitatea, continuăm să monitorizăm îndeaproape indicatorii economici globali. În cazul în care ritmul economic va încetini, Cummins va rămâne într-o poziție solidă pentru a continua să investească în creșterea viitoare, aducând noi tehnologii clienților pe măsură ce avansăm în strategia noastră «Destination Zero» și returnând numerar acționarilor.”,

a declarat Rumsey.

Recent, progresul continuă în procesul de separare a activității de filtrare, care a fost marcat de debutul tranzacționării acțiunilor Atmus Filtration Technologies Inc. la Bursa de Valori din New York (NYSE) sub simbolul „ATMU”, după oferta publică inițială (IPO) din 26 mai. Cummins a păstrat aproximativ 80,5% din acțiunile în circulație ale Atmus după finalizarea IPO-ului. IPO-ul Atmus a generat venituri nete de 299 de milioane de dolari, iar Atmus a adăugat 650 de milioane de dolari de datorii. Prin beneficiile încasărilor din IPO și cea de datorii, Cummins va gestiona datoria Atmus în urma separării.

De asemenea, Cummins a anunțat două realizări notabile, precum producția motorului cu numărul 5 milioane la fabrica de motoare Rocky Mount Engine Plant (RMEP) din Carolina de Nord și producția motorului cu numărul 2,5 milioane la fabrica de motoare Jamestown Engine Plant (JEP) din New York. Motorul cu numărul 5 milioane a fost un B6.7, livrat către Daimler, prin intermediul lui Penske. În același timp, motorul cu numărul 2,5 milioane de la JEP a reprezentat un produs inovator de 15 litri pe gaz natural, furnizat către compania Kenworth.

La 3 aprilie, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a efectuat o vizită la instalațiile companiei din Fridley, Minnesota, pentru a marca prima locație de producție din SUA a tehnologiei Accelera by Cummins pentru electrolizoare. Această tehnologie este esențială pentru producția de hidrogen cu emisii reduse și zero emisii de carbon. Începutul producției de electrolizoare în Statele Unite a fost marcat de o ceremonie oficială de tăiere a panglicii pe 19 mai. În cadrul instalației existente de generare a energiei Cummins din Fridley, Accelera a alocat inițial 89.000 de metri pătrați pentru producția de electrolizoare.

În al doilea trimestru, Accelera a înregistrat un succes semnificativ, obținând comenzi pentru electrolizoare în valoare totală de peste 500 de milioane de dolari. Capacitatea de producție de la instalația din Fridley contribuind la satisfacerea cererii în creștere, alături de alte capacități adăugate la nivel global.

Cummins a încheiat un acord definitiv cu Tata Motors Limited (TML) pentru a dezvolta o serie de produse tehnologice cu emisii reduse sau zero în fabrica din India, în următorii ani. În cadrul acestui parteneriat, Cummins și TML au înființat TCPL Green Energy Solutions Private Limited (GES), o nouă entitate comercială, care face parte dintr-o societate mixtă existentă. Această entitate se concentrează pe dezvoltarea și producția de tehnologii durabile, inclusiv motoare cu hidrogen, sisteme de alimentare cu combustibil, propulsii electrice cu baterii și sisteme electrice cu pile de combustie, sub marca Accelera™ by Cummins.

Pe lângă acest parteneriat, Cummins a primit premiul „2023 Energy Management Insight Award” din partea Ministerului Energiei Curate. Acest premiu recunoaște organizațiile care evidențiază avantajele sistemelor de gestionare a energiei și care îndeplinesc standardele internaționale de energie, precum ISO 50001.

Cummins a anunțat o creștere a dividendului trimestrial în numerar pentru acțiunile ordinare, de la 1,57 dolari la 1,68 dolari pe acțiune. Aceasta marchează al 14-lea an consecutiv în care compania a majorat dividendul trimestrial pentru acționari.

Articole similare

Ad