Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța plănuiește introducerea unei taxe pentru camioanele care circulă pe autostrada A1

Guvernul francez are în vedere introducerea unei taxe suplimentare pentru camioanele care circulă pe autostrada A1 din nordul Franței. Scopul acesteia ar finanța construcția canalului Seine-Nord, un proiect important de legătură fluvială pentru transportul de mărfuri între porturile din La Manche, Belgia și Ile-de-France.

Canalul va avea o lungime de 107 km și un cost estimat la 1,6 miliarde de euro, potrivit presei locale, și ar urma să faciliteze transportul navelor mari de mărfuri între Sena, Paris și porturile Dunkerque, Anvers și Rotterdam, sau chiar mai departe către Europa.

Inițiativa face parte din planul extins al Franței și al Uniunii Europene de a redirecționa 30% din transportul rutier de mărfuri de pe șosele către transportul feroviar până în 2030. Cu toate acestea, transportatorii sunt nemulțumiți de plata acestei, considerând că autostrada este adesea aglomerată din cauza lucrărilor de reparații regulate. Totodată, sunt îngrijorați cu privire la costurile suplimentare pentru combustibil care vor crește deoarece viteza nu va fi constantă, precum și de restricțiile de greutate pe drumurile învecinate.

Dacă va fi aprobată, taxa ar urma să intre în vigoare începând cu septembrie 2024.

Articole similare

Ad