Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schmitz și RIO îmbunătățesc schimbul de date între semiremorcă și camion…

  • Foto: Schmitz Cargobull

… prin dezvoltarea, în colaborare, a unor noi posibilități de comunicare digitală. Concret, datele privind semiremorcile se transmit către portalul RIO și importul datelor telematice despre camioane se face prin conectarea la Centrul de management al datelor TrailerConnect®.

Astfel, companiile de transport pot accesa un număr mare de informații despre camioane și semiremorci în timp real și într-un singur loc, ceea ce le permite dispecerilor să programeze mai ușor cursele și managerilor de flote să coordoneze mai bine intrările vehiculelor în service, optimizând astfel rutele, sporind eficiența folosirii flotei și scăzând costurile de operare.

Integrarea oferă o imagine de ansamblu clară și detaliată a datelor cheie despre camioane și semiremorci, precum și a informațiilor complete despre flotă și a hărților, pe o singură platformă, fără a fi nevoie de instalarea unui hardware suplimentar.

Colaborarea dintre cele două companii simplifică deci procesele logistice și constituie un pas înainte spre un ecosistem uniform și clar pentru expeditorii de mărfuri.

Reamintim că Schmitz Cargobull echipează standard din 2018 toate semiremorcile cu prelată cu sistemul telematic TrailerConnect®, sub motto-ul „100% SMART“, și dacă un client utilizează un sistem terț (TMS sau platformele de vizibilitate în timp real RTVP) poate transfera în siguranță datele către acesta prin intermediul TrailerConnect® DMC.

Iar Traton Group (filială a Volkswagen care deține mărcile Scania, MAN, Navistar și Volkswagen) oferă din 2016 o soluție deschisă, bazată pe cloud, pentru întregul ecosistem de transport și logistică, prin marca sa digitală RIO, având ca scop conectarea tuturor participanților la lanțul de aprovizionare.

Articole similare

Ad