Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Diehl Controls începe construcția noii sale fabrici din Brașov

Diehl Controls, parte a Diehl Group, a organizat pe 5 septembrie o ceremonie la care au participat, printre alții, membrii consiliului de administrație al companiei, Josef Fellner și Dirk Fricke, și primarul Brașovului, Allen Coliban, și în cadrul căreia a pus piatra de temelie a noului său centru de producție din Brașov. Acesta va deveni operațional la jumătatea anului viitor, iar până în 2027 va ajunge să aibă aproximativ 600 de angajați și să fabrice până la douăsprezece milioane de sisteme electronice pe an, alături de sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

Într-o primă fază, așa cum a explicat Josef Fellner, CFO al Diehl Controls, se va construi o clădire durabilă, cu o infrastructură solidă, împreună cu CTP, și vor fi angajate și instruite în Polonia, până în vara lui 2024, peste 100 de persoane, mai ales pentru producție.

Diehl Group, din care face parte Diehl Controls, este activ la nivel mondial și are sediul central în Wangen im Allgäu, în sudul Germaniei. Compania are peste 3.500 de angajați și dezvoltă și produce sisteme și circuite electronice pentru electrocasnice – mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase sau frigidere – pentru sisteme HVAC/R – tehnologie de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare – sau sisteme de gestionare a bateriilor – BMS.

Fabrica din Brașov este a treia după cele din Wangen im Allgäu și Namysłów (Polonia), iar datorită ei Diehl Controls își consolidează poziția de lider pe piața europeană și globală.

Brașovul a fost ales deoarece are o infrastructură foarte bună, deoarece România, ca parte a UE, beneficiază de o stabilitate solidă atât din punct de vedere economic, cât și politic, și mai ales deoarece instruirea și calificarea personalului din zonă sunt înalte, datorită sistemului de învățământ dual. Pentru noua fabrică va fi nevoie de angajați pentru producție, ingineri pentru cercetare și dezvoltare și angajați cu experiență în managementul afacerilor.

Participanții la noul proiect din Brașov vor investi, pe parcursul a 10 ani, aproximativ 40 de milioane de euro în fabrica de 18.000 mp din nordul orașului, situată pe un teren de peste 125.800 mp din zona industrială, cu acces facil către centru. De îndată ce va fi construit un pasaj corespunzător peste linia de cale ferată, uzina va fi ușor accesibilă pe jos sau cu bicicleta din zona rezidențială. Diehl Controls colaborează cu dezvoltatorul proiectului, CTP România, care construiește clădirea în conformitate cu specificațiile tehnice, comerciale și juridice individuale și apoi o închiriază către Diehl Controls România. Instalațiile de producție inovatoare și birourile moderne sunt standard, la fel și climatizarea completă a tuturor spațiilor. Clădirile sunt izolate eficient și echipate cu panouri fotovoltaice pe acoperiș, iar pompele de căldură sunt proiectate astfel încât încălzirea să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Articole similare

Ad