Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Costuri cu 11,3% mai mari decât în 2022 pentru logistica din Germania

Asociația germană de transport și logistică DSLV a publicat, pentru a 18-a oară, indicele de cost al grupajelor pentru prima jumătate a lui 2023, de unde reiese o creștere de 11,3% față de perioada similară a anului anterior a cheltuielilor pentru expedierea mărfurilor generale. Este a treia creștere consecutivă cu două cifre a costurilor de transport/logistică în regim de grupaj, astfel că față de acum doi ani s-a ajuns la un plus de 22,6% La această creștere au contribuit mai ales costurile administrative – cu spațiile logistice, energia, securitatea IT/apărarea cibernetică și asigurările – care sunt cu 21,5% mai mari decât în primul semestru din 2022 și dețin 35,3% din cheltuielile totale de expediere.

Personalul reprezintă peste 50% din total și are o creștere de 11,4% față de anul trecut. Combustibilul, pe de altă parte, a scăzut cu 10,7%.

Acest indice publicat semestrial include date de la 13 rețele de mărfuri generale și companii de logistică având un total de 116 depozite și 20,4 milioane de livrări.

DSLV este de părere că scumpirile într-o măsură atât de mare nu se opresc aici, deoarece de la 1 decembrie intră în vigoare suprataxa pentru emisiile de CO2, ceea ce va mări cu până la 83% taxa de drum din Germania pentru camioane, ducând deci la noi creșteri de costuri în logistica mărfurilor generale.

Asociația a și comandat un studiu din care să reiasă efectele noii legislații privind taxele de drum asupra costurilor de pe piața de mărfuri generale, iar publicarea rezultatelor ar trebui să se facă luna viitoare.

Articole similare

Ad