Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul MOL a anuntat rezultatele pentru trimestrul al treilea din 2016

Grupul MOL a anuntat, recent, rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2016. Rezultatul operational (clean CCS EBITDA – profit inainde de dobanzi, deprecieri si amortizari, excluzand elementele exceptionale si fluctuatiile de preturi) a fost de 590 milioane USD. Avand in vedere performanta solida din primele noua luni (cu un rezultat operational de 1,68 miliarde USD), MOL si-a imbunatatit estimarea privind profitabilitatea la nivelul intregului an 2016, majorand nivelul previzionat al rezultatului operational (clean CCS EBITDA) la circa 2,2 miliarde USD, arata compania intr-un comunicat.
 

MOL a derulat, conform planificarii, un program amplu de lucrari de mentenanta periodica la rafinaria Dunarea si la combinatul petrochimic Tiszaujvaros, ceea ce a avut o influenta asupra rezultatelor segmentului Downstream (rafinare si marketing). Rezultatul operational (CCS EBITDA) in acest segment a fost stabil comparativ cu trimestrul anterior, dar s-a situat sub nivelul record inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. „Achizitiile Eni Ungaria si Eni Slovenia au inceput deja sa contribuie la performanta diviziei Retail, care a obtinut cel mai bun rezultat din istoria sa“.
Astfel, productia de petrol si gaze a fost de 107 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi in trimestrul al treilea, in crestere cu 6% comparativ cu perioada similara a anului trecut, ca urmare a avansului productiei de petrol. Pe ansamblul primelor 9 luni, productia medie a fost de 110 mii bep/zi, astfel ca MOL este pe cale sa atinga nivelul superior al intervalului tintit privind productia de hidrocarburi in acest an (105-110 mii bep/zi). Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (explorare si productie de hidrocarburi) a urcat cu 12%, aceasta fiind prima crestere consemnata dupa anul 2011, se mai spune in comunicatul de presa.

Articole similare

Ad