Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania propune eliminarea cerinței lingvistice la angajare

În Germania, un proiect de lege recent elaborat va avea potențialul de a revoluționa piața muncii în domeniul transporturilor, cu un accent deosebit pe angajarea șoferilor din afara Uniunii Europene.

Proiectul vizează și alte profesii calificate, cum ar fi inginerii, programatorii, angajații din domeniul sănătății și meseriașii din construcții, dar se concentrează, totodată, pe șoferii de camion.

Până în prezent, candidații din afara Uniunii Europene, care doreau să lucreze în Germania în aceste domenii trebuiau să demonstreze cunoașterea limbii germane. Cu toate acestea, proiectul de lege propune eliminarea completă a acestei cerințe lingvistice, chiar și cel mai elementar nivel.

Mai mult decât atât, Germania are în plan să finanțeze cursuri speciale de limbi străine pentru a ajuta angajații noi-veniți să se integreze mai bine.

În prezent, proiectul de lege se află în așteptarea unui vot în parlamentul german, iar dacă nu întâmpină opoziție semnificativă, este programat să intre în vigoare din ianuarie 2024. Aceasta ar putea deschide noi oportunități de angajare pentru șoferii de camion din afara UE și ar putea aduce modificări semnificative pe piața forței de muncă din Germania în diverse domenii.

Articole similare

Ad