Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton Logistic reduce emisiile de CO2 prin limitarea vitezei camioanelor proprii

Având în vedere faptul că transportul în camioane este responsabil pentru peste 25% dintre emisiile de CO2 din Europa, producătorul de semiremorci Wielton anunță că a luat măsuri active pentru a reduce impactul negativ al acestei activități asupra mediului, unul dintre proiectele sale fiind acela de a scădea, din octombrie 2022, de la 90 la 85 km/h, viteza celor 33 de camioane din flota proprie. Astfel vehiculele au consumat cu circa 0,7 l/100 km mai puțin, adică emisiile de CO2 scad cu peste 5.500 kg în fiecare lună. Iar economiile în bani sunt estimate la 170.000 de zloți polonezi/an (un zlot polonez este echivalentul a circa 1,11 lei), având în vedere distanța medie parcursă și prețul engros al motorinei.

Reducerea vitezei s-a făcut în urma unor teste și simulări, iar eficiența transportului nu a fost afectată: toate comenzile au fost livrate la timp. Wielton Logistic s-a înființat în 2003 și poartă acest nume din 2011, iar activitatea sa este de transport al componentelor și produselor finite între companiile din grupul Wielton, livrare către clienți și transport internațional în toată Europa.

În plus, la sfârșitul anului trecut, compania a cumpărat șapte camioane Iveco S-Way, care se caracterizează printr-un consum redus de combustibil datorită aerodinamicii îmbunătățite și utilizării de tehnologii ce facilitează condusul: controlul activ al vitezei de croazieră ACC cu senzor radar, oprirea automată a motorului în timpul ralantiului prelungit, sistemele de evaluare a stilului de conducere și de supraveghere a atenției șoferului și funcția de decuplare în pantă – ECO-ROLL.

Proiectul Wielton Logistic de reducere a vitezei autotractoarelor este doar una dintre cele 150 de idei prezentate ca parte a programului Wielton SA 49+. Din aprilie 2023 până la sfârșitul lui ianuarie 2024, angajații companiei pot trimite idei suplimentare de economii ca parte a proiectului 100+.

Articole similare

Ad