Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ROADPOL începe expansiunea în Balcanii de Vest cu Macedonia de Nord

ROADPOL și-a început mult așteptata extindere în Balcanii de Vest prin aderarea Macedoniei de Nord la rândurile sale.

Vestea a venit în urma unei întâlniri fructuoase între reprezentanții rețelei europene de poliție rutieră și serviciul național de poliție din Macedonia de Nord, cu ocazia recentei reuniuni a ROADPOL, care a avut loc în septembrie la Sofia, Bulgaria.

Procesul de aderare a Macedoniei de Nord la ROADPOL a fost inițiat și parcurs rapid de proaspătul președinte al Grupului de lucru operațional ROADPOL, comisarul-șef Jana Pelešková, din cadrul Poliției Republicii Cehe. Procedurile de negociere au decurs fără probleme și într-o manieră de cooperare și respect reciproc, au informat ambele părți.

Părțile au ajuns la un acord conform căruia Macedonia de Nord va adera la ROADPOL cu efect imediat, urmând să ocupe un loc în Consiliul ROADPOL și să devină membru al Grupului de lucru operațional ROADPOL.

„Suntem foarte încântați să primim Macedonia de Nord printre membrii ROADPOL. Sunt absolut convins că toți colegii noștri macedoneni pot îmbogăți ROADPOL cu cunoștințele și experiența lor, iar noi, la ROADPOL, putem învăța multe de la ei. Fiecare țară are propria abordare unică în lupta pentru creșterea siguranței rutiere, deoarece condițiile variază. Acesta este motivul pentru care ROADPOL este o rețea dedicată schimbului de cunoștințe și de bune practici. Cu toții avem ceva de învățat de la ceilalți de pe masă”, a declarat secretarul general Sanja Veic. Reprezentanții macedoneni și-au exprimat dorința de a participa în mod activ la activitățile rețelei. Extinderea ROADPOL în Balcanii de Vest a fost vizată de la sosirea noii conduceri reprezentate de doamna Veic și de președintele Elvira Zsinkai. De când au preluat cârma organizației, Irlanda și-a reînnoit statutul de membru suspendat, iar Slovacia a devenit membru.

sursa foto: ROADPOL

Articole similare

Ad