Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB își extinde poziția de lider în robotica mobilă de ultimă generație prin achiziționarea Sevensense

  • Foto: ABB

ABB, liderul tehnologic în domeniul electrificării și automatizării, a cumpărat start-up-ul elvețian Sevensense, furnizorul renumit prin tehnologia sa de navigație care folosește viziunea 3D cu inteligență artificială pentru roboți mobili autonomi (AMR).

Sevensense a fost înființată în 2018 ca spin-off al Universității tehnice elvețiene din ETH Zurich.

Noua achiziție se alătură investițiilor a ABB, după alăturarea ecosistemului de inovare al companiei în 2021, an în care a fost cumpărat ASTI Mobile Robotics. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite. În urma unor proiecte pilot ale clienților din industria auto și logistică, ABB va integra tehnologia Sevensense în portofoliul AMR al companiei, oferind o combinație de viteză, precizie și sarcină utilă.

Potrivit preconizărilor, piața roboților mobili va crește cu 20% CAGR până în 2026, de la 5,5 miliarde de dolari la 9,5 miliarde de dolari, iar tehnologia cu viziune 3D alimentată cu inteligență artificială a ABB se află în prima linie a acestei creșteri.

Tehnologia de navigație de la Sevensense combină AI și viziunea 3D, permițând AMR-urilor să ia decizii inteligente, făcând diferența între obiectele fixe și cele mobile în medii dinamice. După ce au fost ghidați manual, roboții mobili cu tehnologie Visual Simultaneous Localization and Mapping (Visual SLAM) creează o hartă pe care o folosesc pentru a opera independent, reducând timpul de punere în funcțiune de la câteva săptămâni la câteva zile, ceea ce permite AMR-urilor să navigheze în medii extrem de complexe și dinamice alături de oameni. Hărțile sunt actualizate în mod constant și partajate în întreaga flotă, oferind o scalabilitate instantanee fără întreruperea operațiunilor și o mai mare flexibilitate în comparație cu alte tehnologii de navigație.

În prezent, această tehnologie de navigație bazată pe inteligență artificială transformă deja sectoarele de producție și logistică din industria auto, oferind valoare prin operațiuni mai rapide și mai eficiente. Pentru producătorul de automobile Ford, sistemele Visual SLAM activate de ABB AMR va crea câștiguri de eficiență în unitățile de producție din SUA, în timp ce pentru Michelin va folosi tehnologia în intralogistică la fabrica sa din Spania. Alți producători de automobile vor implementa tehnologia în Regatul Unit, Finlanda și Germania.

Această tehnologie revoluționară are potențialul de a avea un impact asupra roboticii cu mult dincolo de AMR-uri, ceea ce duce la o mai mare eficiență, flexibilitate și precizie în întreaga producție și intralogistică. De asemenea, tehnologia va continua să fie comercializată în diverse segmente, inclusiv în domeniul manipulării materialelor, al curățeniei și în alte domenii de servicii automatizate de robotică, sub denumirea de produs Sevensense.

Parteneriatul cu Sevensense evidențiază succesul angajamentului ABB de a susține următoarea generație de inovații. Prin intermediul ecosistemului său de parteneri și prin colaborările cu start-up-urile și universitățile, ABB dezvoltă tehnologii de vârf în beneficiul întreprinderilor globale. Cei aproximativ 35 de angajați ai Sevensense vor continua să lucreze la biroul său elvețian din Zurich.

ꓺAcest lucru marchează un pas important despre viziunea noastră privind locurile de muncă în care roboții cu inteligență artificială lucrează alături de oamenii, astfel încât să răspundă nevoilor clienților noștri pentru o mai mare flexibilitate și inteligență pe fondul lipsei critice de forță de muncă calificată. Fiecare robot mobil, echipat cu viziune și inteligență artificială, scanează o parte unică a clădirii, în mod colectiv, completându-se reciproc pentru a forma o hartă completă, ceea ce le permite să lucreze în mod autonom într-un mediu rapid în schimbare.”,

a precizat Sami Atiya, președintele ABB Robotics and Discrete Automation.

ꓺOferind mai multă autonomie și inteligență cognitivă, tehnologia unică a ABB, dovedită pe piață, deschide calea pentru trecerea de la liniile de producție liniare la rețele dinamice. AMR-urile inteligente navighează în mod autonom către celulele de producție, urmăresc stocurile pe măsură ce merg și împărtășesc aceste informații și cu alți roboți, colaborând în același timp în siguranță alături de oameni. Odată cu achiziția Sevensense, ABB devine lider în domeniul AMR-urilor de ultimă generație, oferind Visual SLAM în roboții mobili autonomi, împreună cu un portofoliu integrat care acoperă soluțiile de automatizare a mașinilor, toate gestionate de software-ul nostru creator de valoare.”,

a declarat Marc Segura, președintele diviziei Robotics a ABB.

ꓺAmbele companii au fost înființate de ABB: Acesta este un moment important în călătoria noastră comună, pe măsură ce introducem tehnologia noastră autohtonă pe o gamă mai largă de piețe și sectoare. ABB este locul ideal pentru ca noi să continuăm să ne extindem platforma versatilă pentru autonomie vizuală 3D, deservind producătorilor echipamente originale din industriile de manipulare automată a materialelor și robotică de service. Vom redefini limitele roboticii bazate pe inteligență artificială.”,

a declarat Gregory Hitz, directorul general al Sevensense.

Articole similare

Ad