Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB lansează prima soluție virtualizată de protecție și control din lume

ABB lansează prima soluție virtualizată de protecție și control cu Smart Substation Control and Protection SSC600 SW. Produsul virtualizat permite clienților să utilizeze hardware-ul ales de ei și să beneficieze de acces cu aceeași funcționalitate dovedită de protecție și control, asemănătoare soluției la cheie ABB.

SSC600 SW reprezintă versiunea virtualizată a dispozitivului Smart Substation Control and Protection SS600. În anul 2018, ABB a introdus această abordare revoluționară de protecție și control (P&C) în rețelele de distribuție, în care toate funcționalitățile P&C sunt centralizate într-un singur dispozitiv. Un dispozitiv SSC600 poate gestiona sarcinile a 30 de relee de protecție. Centralizarea acestei funcționalități în stațiile electrice reduce complexitatea rețelei și vine în sprijinul unui management optim și de lungă durată al activelor, alaturi de o reducere de până la 15% a costurilor pe tot parcursul ciclului de viata al stației electrice.

Există multe motive pentru care virtualizarea devine din ce în ce mai mult o practică standard pentru arhitectura IT în companiile din întreaga lume. Prin implementarea virtualizării, un server poate deveni mai multe mașini virtuale  astfel  înlocuind modelul tradițional „un computer, o aplicație”. Pe măsură ce utilizatorii pot îmbina mai multe funcționalități pe mai puține dispozitive fizice, aceștia sunt capabili să reducă spațiul și administrarea necesare. Cu alte cuvinte, virtualizarea permite operatorilor să profite la maximum de hardware-ul lor, reducând în același timp costurile și obținând o mai mare eficiență.

Clienții pot alege acum SSC600 SW și nu mai sunt legați de un hardware specific, permițându-le astfel să își optimizeze infrastructura IT. Prin gestionarea mai multor sisteme de pe o singură platformă, aceștia pot reduce numărul și tipul dispozitivelor hardware din stațiile electrice. Acest lucru simplifică foarte mult efectuarea activităților de mentenanță. Separarea inerentă a funcționalității de hardware (virtualizarea) permite upgrade-uri integrate, la nivelul întregului sistem cat și funcționalități suplimentare, fără a impune necesitatea unui nou hardware. De exemplu: un dispozitiv SSC600 poate proteja 30 de celule, în timp ce printr-o abordare virtualizată, clienții pot instala mai multe instanțe SSC600 SW pe un singur computer pentru sisteme chiar mai mari.

În plus, utilizând funcționalitatea virtualizată, administratorul unei stații electrice poate înlocui diferite tipuri de echipamente vechi cu același tip de echipament nou. Acest lucru reduce în mod substanțial cantitatea de cunoștințe necesare pentru întreținerea stației electrice datorită variantelor de hardware reduse ca și număr.

Pentru a crea o soluție robustă de protecție și control a sistemului de alimentare, care oferă flexibilitatea și reziliența îmbunătățite necesare pentru a face față unor rețele din ce în ce mai complexe, SSC600 SW este compatibil cu Linux KVM și cu platforma VMware Edge Compute Stack cu ESXi 7.x sau o versiune ulterioară ca medii de virtualizare și rulează pe Intel. ®Procesoare Xeon® Gold pentru a asigura performanță în timp real.

„Peisajul energetic trece prin schimbări rapide și fundamentale declanșate de schimbările reglementărilor pentru a accelera tranziția ecologică, precum și progresele imense în domeniul tehnologiei”, a declarat Sami Raitakoski, Global Product Group Manager la ABB. „Oferta noastră virtualizată vine într-un moment vital. Nevoile și beneficiile trecerii in planul virtual sunt clare și, ca răspuns, lansăm SSC600 SW pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieței pentru o mai mare flexibilitate și scalabilitate.”

Îmbunătățiri suplimentare ale SSC600 cu feature pack 4 (FP4)

Încă de la lansarea inițială a SSC600, ABB a introdus în mod regulat noi caracteristici și funcționalități pentru a răspunde cererii tot mai mari de informații mai detaliate referitoare la comportamentul și performanța rețelei de distribuție. Odată cu lansarea SSC600 SW, ABB a adus și un nou pachet de funcții feature pack 4, prin intermediul cărora mai multe îmbunătățiri și completări devin disponibile. Printre punctele importante se numără o interfață de utilizator redezvoltată, care îmbunătățește considerabil vizualizarea, ajutându-vă să efectuați acțiunile potrivite cu ușurință. Pentru a asigura robustețea, instrumentele de bază din spatele interfeței cu utilizatorul au fost înlocuite cu o nouă tehnologie.

Ca răspuns la feedback-ul primit din partea clienților, funcția de înregistrare a perturbărilor a fost îmbunătățită și acum poate susține timpi mai lungi de înregistrare și oferă mai mult spațiu de stocare pentru înregistrări. Noi funcții  au fost adăugate, inclusiv supravegherea defecțiunii siguranțelor fuzibile pentru o robustețe sporită. Această funcție este utilizată pentru a bloca funcțiile de măsurare a tensiunii atunci când apare o defecțiune în circuitele secundare dintre transformatorul de tensiune și releul de protecție. O altă implementare este protecția pentru baterii de condensatoare.

Datorită rolului lor critic în sistemul de alimentare, dispozitivele de protecție trebuie să fie testate pentru acceptare înainte de a fi puse în funcțiune și periodic după aceea pentru a asigura o performanță fiabilă. Pentru a facilita și mai mult testarea în toate fazele ciclului de viață al sistemului de protecție, FP 4 introduce, de asemenea, suport pentru simulare, așa cum este definit în standardul IEC 61850. Prin utilizarea simulării în combinație cu instrumente moderne de testare, este posibila  generarea de măsurători, fără a interfera cu procesul normal. Acest lucru face posibile noi soluții flexibile pentru testarea periodică a funcționalității de protecție.

Actualizările pachetului de caracteristici și toate funcționalitățile incluse sunt disponibile atât pentru SSC600, cât și pentru SSC600.

Articole similare

Ad