Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gama Dacia ocupă integral clasamentul celor mai vândute 5 modele din țară

Foto: Dacia

Anul trecut, Dacia a înregistrat 46.124 de înmatriculări de vehicule pe piața din România, o creștere de 14,8%, comparativ cu 40.179 de unități față de anul precedent.

Astfel, Dacia își menține poziția de lider detașat cu o cotă de piață de 28,6% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi în țară.

Toate cele cinci modele din topul celor mai vândute 5 modele din România în 2023, au fost Dacia, conduse de Logan, urmat de Duster și Sandero.

Dacia dovedește pertinența ofertei, adaptată unei categorii largi de clienți, atât persoanelor fizice, cât și utilizatorilor de flote.

În clasamentul vânzărilor, modelul Logan conduce cu 14.269 de unități, în creștere cu 25% față de cele 11.401 de vehicule înmatriculate în 2022.

Înainte de intrarea în fabricație a unei noi generații, Duster a marcat o performanță foarte bună pe piața românească, ocupând locul al doilea în topul vânzărilor, cu 10.908 de unități, peste rezultatul anului anterior (10.161 de vehicule).

Versiunea „Extreme” a reprezentat 34% din vânzările Duster, beneficiind de cel mai ridicat nivel de echipare din gamă și de elemente de design specifice outdoor. Mai mult, două treimi din clienții Duster au ales versiunea cu tracțiune integrală în 2023. 

Pe locul al treilea s-a situat Sandero, marcând 9.896 de unități (+16,9% față de cele 8.492 de vehicule vândute în 2022). Versiunea Stepway înregistrând cea mai mare parte a vânzărilor (92%).

Spring s-a evidențiat ca cel mai popular model electric cu 6.875 de unități vândute și cu o cotă de piață de aproximativ 43% în segmentul vehiculelor 100% electrice. Versiunea Spring 65, lansată la începutul anului trecut cu noul motor, mai puternic, a reprezentat 49% din vânzările modelului.

Jogger s-a impus drept cel mai popular vehicul de familie de pe piața locală cu până la 7 locuri, ajungând pe locul cinci în clasamentul celor mai vândute modele din România, cu 4.175 de unități înmatriculate în 2023. Primul vehicul full-hibrid produs în România, în versiunea Hybrid 140, a reprezentat 17% din totalul vânzărilor.

În 2024, a treia generație a modelului Duster ar putea fi comandată de clienții din România, în primele zile ale lui martie, cu livrări înainte de jumătatea anului.

Modelul Spring va fi îmbunătățit în acest an, ceea ce ii va consolida atractivitatea în segmentul vehiculelor electrice accesibile.

În acest an, rețeaua comercială Dacia din România va încheia procesul de modernizare prin adoptarea noii identități vizuale a mărcii atât la exterior, cât și la interiorul tuturor showroom-urilor.

Articole similare

Ad