Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLN a redactat un ghid pentru șoferii de camion care ajung în zone cu proteste

În contextul protestelor fermierilor, care se răspândesc în Europa, asociația olandeză de transport și logistică TLN sfătuiește șoferii și managerii să se informeze bine în legătură cu situația de pe drumurile europene, pentru a evita blocadele, și să raporteze dacă se confruntă cu situații de urgență.

În plus, recomandă ca, dacă șoferul sau marfa sunt în pericol, să se sune imediat la poliție la numărul european de urgență 112 și apoi la asigurător (plus, pentru cei din Olanda, la ambasada acestei țări și chiar la TLN). Mai mult decât atât, asociația a redactat un plan de acțiune pas cu pas, deoarece a primit din partea membrilor săi mai multe semnale cum că sunt îngrijorați de situația de pe drumurile europene.

Pentru moment, șoferii olandezi nu par să se fi confruntat cu situații prea grave, dar este bine să se ia măsuri de prevenire, pe cât posibil, a problemelor, câtă vreme protestele fermierilor par să continue în următoarele zile, poate săptămâni. Ceea ce pentru operatorii de logistică și de transport înseamnă multă incertitudine în a alege cel mai bun traseu și a evita ca șoferii să ajungă în blocaje nesfârșite de trafic sau în situații neplăcute. Iar dacă totuși se întâmplă asta, este important ca ei să știe ce pot face. Unul dintre membrii TLN, un șofer independent, a reclamat că a trecut pe un astfel de drum blocat, lângă Béziers-Zuid, îndreptându-se spre sudul Franței cu mâncare asiatică, iar câțiva protestatari i-au cerut actele și i-au dat jos în stradă o parte din marfă. În plus, unele cutii cu produse proaspete și congelate au fost deschise în camion, iar bunurile de pe paleți diferiți au fost amestecate între ele. Poliția l-a urmărit de la distanță și l-a sfătuit să coopereze calm, astfel încât să-și poată continua rapid drumul, ceea ce el a și făcut, declarând totuși că „sunt furios și trist. Ești neputincios când se întâmplă așa ceva, pentru că altfel nu va face decât să escaladeze. Eu înțeleg protestele fermierilor, dar nu și deteriorarea bunurilor. Apropo, nu am fost singurul a cărui mașină a fost deschisă.“ El estimează că fermierii care au descărcat bunuri din camionul său și le-au deteriorat au provocat daune în valoare de câteva mii de euro și nu știe dacă va putea recupera paguba.

Sursă foto: TLN

Articole similare

Ad