Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii ucraineni scot companiile poloneze de pe piața lor

Ukrinfo a informat că la punctele de trecere Hrebenne, Korczowa și Medyka, transportatorii ucraineni au blocat intrarea în Ucraina a camioanelor înmatriculate în Polonia. Protestul a început oficial la ora 12:00, pe 20 februarie. Potrivit protestatarilor, acesta este un răspuns la blocarea accesului polonezilor la aceste terminale. Se așteaptă ca acțiunea să dureze până pe 15 martie sau până când terminalele vor fi deblocate pe partea poloneză.

Accesul la terminale este blocat de protestele fermierilor polonezi

Camioanele poloneze vor fi lăsate să intre pe teritoriul ucrainean cu aceeași întârziere cu care polonezii permit accesul camioanelor ucrainene. Aproximativ 2.500 de camioane stau la coadă în Polonia spre Ucraina, cu 6 puncte de control blocate. Șeful transportatorilor internaționali de mașini din Ucraina amenință că vor bloca vehiculele poloneze pentru a le atrage atenția asupra faptului că „fie toată lumea stă în picioare, fie toată lumea conduce”.

Acestea sunt ecouri ale acuzațiilor făcute de unii transportatori ucraineni și polonezi în timpul protestului din noiembrie-ianuarie, acuzându-i pe cei care blochează că au lăsat să treacă camioanele lor sau ale prietenilor lor. Blocajele au dus la o creștere semnificativă a tarifelor de transport de marfă.

La rândul lor, transportatorii polonezi acuză partea ucraineană că, în ciuda absenței blocajelor, este nevoie de o săptămână pentru ca un camion gol să părăsească Ucraina și coada electronică, care este folosită pentru a determina ordinea în care camioanele care părăsesc Ucraina intră la graniță, este un instrument de opresiune pentru companiile poloneze și este folosită pentru a extorca mită pentru o trecere mai rapidă. Comisia Europeană a sprijinit financiar România pentru a construi urgent o autostradă spre Ucraina. Noua legătură va fi o alternativă la rutele prin Polonia și Ungaria.

Articole similare

Ad