Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL deschide un nou centru logistic internațional în Poznan, Polonia

Centrul de sortare și logistică de ultimă generație pentru colete, un proiect comun al DHL eCommerce, Post & Parcel Germany și DHL Freight, este conceput pentru a oferi clienților o calitate îmbunătățită a serviciilor și timpi de livrare mai rapizi.

Grupul DHL sărbătorește deschiderea centrului său logistic internațional din Robakowo, în apropiere de Poznan, Polonia. Centrul de sortare și logistică de ultimă generație pentru colete, un proiect comun al DHL eCommerce, Post & Parcel Germany și DHL Freight, este conceput pentru a oferi clienților o calitate îmbunătățită a serviciilor și timpi de livrare mai rapizi.

Cu o investiție de aproximativ 180 de milioane de euro, noua facilitate se întinde pe o suprafață de 32.000 mp, echivalentă cu mărimea a cinci terenuri de fotbal. Aceasta dispune de 3.000 m de benzi transportoare și o capacitate de sortare de 45.000 de colete pe oră. În plus, DHL Freight operează un terminal dedicat procesării expedierilor paletizate și a încărcăturilor de tip “less-than-container-load” pentru clienții săi polonezi și europeni. Această configurație combinată, cu o forță de muncă de aproximativ 500 de angajați, face din această unitate unul dintre cele mai mari și mai avansate centre de sortare și logistică a coletelor din Europa. 

“Cu noul Centru Logistic Internațional, ne extindem capacitățile și capabilitățile pentru a face față volumelor tot mai mari de transporturi de comerț electronic. Această facilitate, dotată cu tehnologie de ultimă generație, va îmbunătăți calitatea serviciilor, ceea ce o va face o completare distinctivă a rețelei noastre europene. Aceasta va reduce timpii de tranzit către multe piețe europene, în special între Germania și Polonia, subliniind angajamentul nostru de a oferi clienților noștri servicii de transport transfrontalier rapide și fiabile”, a declarat Tobias Meyer, CEO al DHL Group.

Importanța strategică a locației din Poznan a fost un factor esențial în alegerea acesteia. Mulți comercianți cu amănuntul și comercianți cu amănuntul internaționali folosesc Polonia ca centru pentru expedierile lor de comerț electronic către și dinspre Europa, în special Germania. Marile branduri de retail și comercianții cu amănuntul online și-au stabilit centrele de îndeplinire și depozitele în vestul Poloniei, ceea ce face din această țară o poartă de acces din ce în ce mai importantă pentru comerțul electronic în Europa. În plus, piața internă de colete din Polonia a înregistrat o creștere extraordinară de aproape 120% în ultimii cinci ani, alimentată în principal de creșterea puternică a comerțului electronic.

Adăugare la rețeaua de transport rutier de marfă din Europa

DHL Freight operează un terminal de ultimă generație în noul Centru Logistic Internațional, cu o suprafață de 4.170 mp, cu 50 de docuri transversale și 1.360 mp de spații de birouri. Cu o echipă de 100 de angajați, terminalul este un înlocuitor al terminalului din Koninko. Acesta oferă conexiuni de import din Germania, Țările de Jos, Suedia și Danemarca, precum și conexiuni de export și viceversa. Furnizând zilnic conexiuni rutiere de transport de marfă, depozitare temporară și consolidare a transporturilor cu încărcătură mai mică decât cea a unui camion, terminalul joacă un rol crucial în rețeaua europeană a DHL Freight, deservind diverse industrii, inclusiv sectoarele auto, de retail/consum și tehnologie.

Cele mai bune practici pentru durabilitate în industria logistică

Centrul internațional de logistică a fost construit în conformitate cu strategia de sustenabilitate a DHL, subliniind angajamentul de a reduce amprenta ecologică. Acesta dispune de un sistem fotovoltaic care asigură o treime din necesarul de energie al instalației. Restul este furnizat de energie verde achiziționată, reducând la minimum utilizarea energiei fosile. Unitatea utilizează o varietate de soluții de transport ecologice. Camioanele electrice deplasează remorcile și containerele, eliminând gazele de eșapament și zgomotul motorului. De asemenea, centrul dispune de 40 de stații de încărcare pentru autoturisme, camionete și camioane electrice. Un sistem automatizat de gestionare a traficului la intrări și ieșiri reduce timpii de așteptare a vehiculelor și minimizează zgomotul și emisiile. Facilitatea a primit deja un premiu Gold Innovation Award, care subliniază accentul pus pe durabilitate și recunoaște investițiile în industria logistică.

Articole similare

Ad