Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sectorul intralogistic german este în creștere

Furnizorii germani de tehnologie de transport și de intralogistică beneficiază de o cerere puternică. Volumul producției a fost estimat la 27 miliarde de euro în 2023 Pentru anul în curs se așteaptă o creștere de 2%.

O creștere puternică a volumului de producție – aceasta este concluzia după prezentarea datelor statistice pentru 2023 în industria germană de manipulare a materialelor și intralogistică. Cu o valoare estimată de 27 de miliarde de euro, volumul de producție a fost cu 9% mai mare decât în anul precedent 2022. După ușoare dificultăți inițiale în prima jumătate a anului 2023, comenzile din anumite domenii și, prin urmare, și producția au crescut semnificativ în a doua jumătate a anului.

“Prin urmare, anul a evoluat semnificativ mai bine decât se aștepta. Acest lucru s-a datorat unei afaceri internaționale puternice și unei creșteri semnificative a dorinței de a investi a industriilor cliente”, spune Jan Drömer, președintele Consiliului Executiv al Asociației VDMA Materials Handling and Intralogistics și CIO al ek robotics GmbH.

Asociația VDMA Materials Handling and Intralogistics estimează o creștere de 2% pentru anul curent 2024. “În prezent, comenzile primite indică o tendință pozitivă prudentă. Cele mai recente date privind exporturile s-au stabilizat, de asemenea, la un nivel similar, astfel încât, în prezent, presupunem o creștere moderată în toate domeniile de produse intralogistice”, spune Drömer.

Comerț exterior puternic

Potrivit statisticilor, exporturile de tehnologii de transport și soluții intralogistice au crescut și în 2023: un volum de export de 20,4 miliarde de euro, în creștere cu 13% față de 2022. SUA rămâne cel mai important partener comercial. Aici, exporturile au crescut cu 28%, ajungând la 2,7 miliarde de euro. Franța rămâne, de asemenea, pe locul al doilea, cu un volum de exporturi de 1,4 miliarde de euro (+20% față de anul precedent). Italia și Marea Britanie urmează cu puțin sub un miliard de euro fiecare. Cu un volum de export de 531,7 milioane de euro, China ocupă locul 10 în topul țărilor cumpărătoare.

În general, piața internă europeană s-a dovedit a fi foarte robustă pentru furnizorii germani. Aproximativ 64% din volumul total al exporturilor (12,4 miliarde de euro) a fost destinat țărilor vecine din UE-27 și altor țări europene. Aici, exporturile au crescut cu 8% față de 2022.

Departamentul specializat în roboți mobili Dezvoltarea dinamică a domeniilor individuale de produse în domeniul intralogisticii poate fi observată în unul dintre cele cinci departamente specializate ale asociației profesionale. “În ultimii ani, tehnologia în domeniul vehiculelor ghidate automat a continuat să se dezvolte în direcția roboților mobili autonomi. Pentru a reflecta mai bine acest lucru, departamentul Vehicule cu ghidare automată a fost redenumit Roboți mobili”, spune Jan Drömer. În cadrul departamentului specializat sunt organizați producătorii de vehicule ghidate automat (AGV) și sisteme, roboți mobili autonomi (AMR) și distribuitori, precum și furnizorii de software și medii hardware bazate pe microprocesoare pentru roboți mobili.

sursa foto: VDMA

Articole similare

Ad