Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul din Canada și Germania semnează o scrisoare de intenție pentru a colabora în domeniul transportului ecologic pe bază de hidrogen

Portul Argentia, Newfoundland, Canada, și Autoritatea Portuară Hamburg, Hamburg, Germania, au semnat o scrisoare de intenție (LOI) pentru a colabora la exportul și importul de hidrogen verde din Canada în Germania.

Directorul general Scott Penney, de la Portul Argentia, și Jens Meier, de la Autoritatea portuară din Hamburg (HPA), au semnat acordul în timp ce participau la Conferința Canada-Germania privind producătorii și distribuitorii de hidrogen și amoniac din Hamburg. Evenimentul face parte din punerea în aplicare a Parteneriatului pentru energie și a Alianței pentru hidrogen Canada-Germania, prin care cele două țări se angajează să colaboreze în vederea exportului de hidrogen curat canadian în Germania.

Această semnare aliniază strategic atât porturile Argentia, cât și Hamburg, pentru a facilita dezvoltarea unui coridor de export/import de hidrogen, pe măsură ce ne impunem în mod colectiv porturile noastre ca lideri în tranziția energetică globală”, afirmă Scott Penney, directorul general al Portului Argentia. “Această scrisoare de intenție confirmă angajamentul nostru față de principiile Alianței și, în colaborare cu Autoritatea Portuară din Hamburg, porturile noastre își vor consolida rolurile în furnizarea de soluții de transport energetic”.

Jens Meier, CEO al Autorității Portuare din Hamburg: “Porturile Argentia și Hamburg sunt de acord că este nevoie urgentă de un lanț de aprovizionare maritim pentru hidrogenul verde și derivatele sale. Astfel de lanțuri de aprovizionare noi au nevoie de o strânsă cooperare și colaborare între porturile exportatoare și cele importatoare. În calitate de viitoare locații de producție și consum, ambele porturi au oferte unice de împărtășit într-un mod care poate fi reciproc avantajos.”

Această scrisoare de intenție sprijină mandatul guvernelor Canadei și Germaniei de a stabili un parteneriat în domeniul energiei și de a promova colaborarea în vederea reducerii emisiilor și a tranziției către combustibili mai curați și o economie mai ecologică și sprijină declarația comună de intenție dintre Canada și Germania de a stabili o Alianță Canada-Germania pentru hidrogen.

Prin semnarea acestei scrisori de intenție, Portul Argentia și Autoritatea portuară din Hamburg vor sprijini inițiativele din zona portuară respectivă pentru a stabili un lanț de aprovizionare solid cu derivați de hidrogen ecologic între cele două porturi. Portul Argentia este partener cu Pattern Energy pentru înființarea Argentia Renewables, un proiect de 300 MW de energie eoliană pentru producerea de hidrogen verde la Argentia. Această scrisoare de intenție va constitui cadrul de colaborare pentru facilitarea producției, distribuției și aplicării derivaților hidrogenului verde.

Articole similare

Ad