Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VDL Bus & Coach și-a inaugurat noua fabrică de autobuze din Roeselare, Belgia

VDL Bus & Coach a inaugurat, săptămâna trecută, o nouă fabrică dedicată producției de autobuze electrice în Roeselare, Belgia. Pe lângă hala de asamblare, care acoperă o suprafață de 27.000 m2, în aceeași locație mai funcționează un atelier service, un depozit de piese de schimb și birourile VDL Bus Roeselare și VDL Bus & Coach Belgium nv. Odată cu inaugurarea noii fabrici, vechea clădire (unde a început producția de autobuze Jonckheere în urmă cu 120 de ani) va fi scoasă din uz. La evenimentul oficial de inaugurare a VDL Bus Roeselare au participat premierul flamand Jan Jambon și ministrul flamand al Mobilității Lydia Peeters, precum și clienți, furnizori și reprezentanți mass-media.

În noua hală modernă și eficientă din punct de vedere energetic vor fi asamblate exclusiv autobuze urbane electrice Citea, capacitatea anuală de producție ridicându-se la 400 de unități. VDL rămâne fidel principiului de a produce în Europa de Vest, deși acest lucru este foarte costisitor, necesitând o eficientizare maximă a costurilor. Cele două fabrici de la Roeselare și Valkenswaard (Olanda) vor împărți producția de vehicule comerciale, cu mențiunea că la Valkenswaard se vor produce atât autobuze Citea, cât și autocare Futura, acestea din urmă reprezentând aproximativ 10% din comenzile actuale.

„Liniile de producție sunt foarte bine puse la punct și avem angajați loiali, foarte calificați, care sunt alături de companie de mulți ani. Nu dorim să schimbăm nimic din rețeta succesului nostru“, a declarat Rolf-Jan Zweep, CEO VDL Bus & Coach, cu ocazia iaugurării noii fabrici. Totuși, pentru a putea continua tradiția industriei manufacturiere în Occident, managementul VDL Bus & Coach subliniază importanța unor condiții de concurență echitabile cu inițiativele de pe alte continente. „Trebuie să existe o concurență loială, jucând după aceleași reguli. Și vedem că producătorii de pe alte continente, atât cei americani, cât mai ales asiatici, primesc o susținere puternică din partea guvernelor țărilor lor”, a mai precizat Rolf-Jan Zweep.

Articole similare

Ad