Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nestlé anunță retragerea din funcție a CEO-ului Marco Settembri

Una dintre cele mai mari companii din lume de alimente și băuturi, Nestlé anunță retragerea lui Marco Settembri din funcția de vicepreședinte executiv și director general al Nestlé pe zona din Europa. Marco Settembri se va pensiona la finalul lui iunie, după o carieră de peste 36 de ani în cadrul companiei.

Începând cu angajarea sa la Nestlé Italia în 1987, Marco Settembri a ocupat mai multe poziții de conducere în diverse afaceri ale companiei. Sub conducerea sa, Purina PetCare a devenit una dintre cele mai mari și mai profitabile afaceri ale Nestlé în Europa. În 2017, a fost numit șef al regiunii EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord), iar în 2022, odată cu reorganizarea geografică a Nestlé, a devenit șeful regiunii pe Europa.

Guillaume Le Cunff, directorul general al Nespresso, va prelua funcția de CEO pe Europa, fiind și membru al Comitetului Executiv al grupului începând cu 1 iulie 2024. Cu o experiență de peste două decenii în cadrul Nestlé, Le Cunff și-a început cariera în 1998, ocupând diverse poziții în domeniul auditului intern și al finanțelor. Din 2007, el a fost implicat în managementul Nespresso, ajungând să conducă divizia din SUA în 2015, unde a avut un rol important în succesul lansării Vertuo și în consolidarea poziției Nespresso pe piața americană.

În calitate de CEO global al Nespresso din 2020, Guillaume Le Cunff a fost responsabil pentru extinderea geografică și creșterea organică a brandului. A introdus inițiative inovatoare, precum programul Reviving Origins, menit să sprijine regiunile de cafea afectate de conflicte sau dezastre naturale, promovând și dezvoltarea capsulelor compostabile pentru uz casnic.

„În numele Consiliului de Administrație și al Comitetului Executiv, aș dori să-i mulțumesc din inimă lui Marco pentru anii excepționali în cadrul companiei Nestlé. Îi dorim mult succes și împliniri în această nouă etapă a vieții sale. În același timp, suntem încântați să anunțăm că Guillaume va prelua funcția de director general pe Europa. Guillaume este un lider de afaceri inspirat și experimentat, cu o vastă experiență în construirea de branduri, inovație, comerț electronic și sustenabilitate. El este liderul ideal pentru a duce zona Europei la următorul nivel. Îi dorim mult succes lui Guillaume în noul său rol.”,

a precizat Mark Schneider, CEO Nestlé.

Articole similare

Ad