Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tinerii soferi, o bula de oxigen pentru industrie

Avand in vedere previziunile de natalitate, urmeaza o perioada de circa 15 ani de stabilitate din punct de vedere al numarului potentialilor angajati, cu posibilitate de reducere la 10-12 daca se va interveni asupra varstei de acces la profesia de conducator auto, este de parere Gabor Sandor, presedintele IFPTR.
 

Pentru anul acesta numarul soferilor care doresc obtinerea Certificatului de Pregatire Initiala s-a stabilizat la un nivel de 18% din totalul celor care doresc obtinerea atestatului. „Generatia noua este capabila sa invete si individual. Vin la pregatire si dovedesc intres doar cei dedicati acestei meserii. La ora actuala vorbim de 40% dintre cei care acceseaza piata. Pregatim 100 de soferi noi si cam 40% sunt acceptabili din punct de vedere al recunoasterii“, a completat acesta.
Costurile pentru un atestat nu depasesc cateva sute de lei, iar examenul este riguros. In Romania, chiar si soferii cu experienta, care doar isi reinnoiesc atestatele, au obligatia sa sustina examenul nu doar soferii incepatori asa cum se intampla in Europa.
Cititi intregul articol in numarul de octombrie al revistei.

Articole similare

Ad