Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TX Logistik a inaugurat noua legatura feroviara intre intermodalul din Oradea si zona Rin-Ruhr (Germania)

TX Logistik, una dintre cele mai mari companii de transport feroviar din Europa, a inaugurat noua cursa cu Germania, pornind din intermodalul de la Oradea, anunta ebihoreanul.ro.
Deschiderea noii legaturi constituie o extindere a afacerii din Romania, in conditiile in care TX Logistik opereaza din primavara anului trecut conexiuni feroviare catre Germania prin terminalul intermodal de la Curtici. „Competentele noastre naturale sunt pentru relatia cu firmele din Europa de Vest, dar am decis sa ne dezvoltam si in Estul Europei“, a declarat directorul de vanzari al TX Logistik, Berit Börke.

In cadrul lansarii noii linii, angajatii companiei au facut o demonstratie cu privire la modul usor si sigur in care pot fi incarcate pe linia ferata, in doar cateva minute, doua autotractoare de cate 8 t fiecare, cu ajutorul unei macarale speciale si a platformei proprii Nikrasa. Platforma mai poate incarca rapid si transporta pe calea ferata remorci pe roti, pana de curand nemacarabile, dar si dube sau orice alte autovehicule de marfa. Sistemul este gandit astfel incat transbordarea si transportul flotei nu necesita investitii aditionale si nici modificari ale masinilor de marfa.
Transportatorii din zona de vest a tarii isi pot optimiza acum costurile, economisind cheltuielile cu taxele de drum ori personalul numeros si riscul unor amenzi sau a unor intarzieri provocate de ambuteiaje sau formalitatile prelungite din vami. Daca in mod obisnuit, pentru transportul a 2.000 t de marfa cu TIR-ul din Oradea in Rin-Ruhr (Germania) ar fi nevoie de 80 de soferi, acum, aceasta cantitate poate fi livrata cu trenul, cu doi conductori. In plus, durata de livrare scade de la 60 la 48 de ore, iar cantitatea de CO2 emisa de transportul feroviar este de 68 de ori mai mica decat in cazul celui rutier.

Articole similare

Ad