Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au scazut drastic vanzarile de vehicule de transport persoane

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Rutiera Romana cu privire la parcul de transport persoane, anul acesta sau cumparat doar 250 de vehicule, aproape jumatate fata de 2009, cand apar inregistrate 472. Sansele pentru relansarea vanzarilor anul acesta sunt aproape zero, avand in vedere situatia economica de la noi, dar si prelungirea licentelor actuale de traseu pana in primavara lui 2013. Cel mai mare val de vanzari din ultimii 15 ani a avut loc in 2008, de 3.888 de vehicule.
 

Atunci decisive au fost conditiile de licentiere, care au ridicat punctajul vechimii parcului auto, dar si infiintarea de noi trasee. Cei care au achizitionat atunci vehicule nu au reusit inca sa isi amortizeze investitiile, motiv pentru care au solicitat prelungirea licentelor de traseu pana in 2014. Ministerul de Interne a aprobat, insa, o prelungire numai pana in aprilie 2013.
De remarcat este faptul ca o mare parte a parcului de transport persoane are o vechime de peste 15 ani, respectiv 3.818 vehicule ar putea reprezenta un pericol pentru siguranta circulatiei. Discutiile mai vechi de la ministerul transporturilor vizau ca la urmatoarele licitatii sa se scoata criteriul vechimii pe traseu de la criteriile de selectie, iar punctajul cel mai mare sa fie detinut de vechimea parcului auto. Alte discutii, insa, erau pentru liberalizarea transportului de persoane. Oricum, aceste lucruri vor fi stabilite mai exact in preajma urmatoarelor licitatii.

Articole similare

Ad