Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se apropie atribuirea: 13 noiembrie 2013

MDRAP a decis la sfarsitul lui septembrie 2013 demararea atribuirii judeteanului, in urma castigarii la Inalta Curte de Casatie si Justitie a ultimului proces prin care fusese atacat ordinul comun MAI/MTI nr. 240/ 1640/2012. In consecinta, MDRAP a trimis o adresa catre toate consiliile judetene pentru organizarea licitatiilor, mentionand si faptul ca pe rolul instantelor de judecata mai sunt inregistrate dosare ce vizeaza suspendarea ordinului, pentru care insa instantele fie nu s-au pronuntat, fie au respins cererile de suspendare, astfel ca prevederile ordinului 240/1640/ 2012 sunt in continuare aplicabile.
 

La inceputul lui octombrie, rand pe rand, consiliile judetene au publicat pe site-ul CNMSI calendarul sedintei de atribuire, anuntata pentru 13 noiembrie a.c. Doar doua judete nu s-au conformat deciziei MDRAP: Bistrita Nasaud si Constanta.
Procedurile de atribuire a traseelor din Programele judetene de transport trebuie finalizate pana la 31 decembrie 2013, conform OUG 30/2013. MDRAP a decis ca data de referinta a licitatiei ramane 31 decembrie 2012, ceea ce inseamna ca si vechimea pe traseu va fi calculata raportat la aceasta, chiar daca intre timp a mai trecut un an. Data de referinta a creat multa rumoare in randul operatorilor, astfel ca la data inchiderii editiei nu stiam sigur daca ramane batuta in cuie sau nu. Pentru restul criteriilor, punctajele vor fi calculate la momentul prezent, desi de la inceputul anului si pana acum au mai fost facute modificari la nivel de parc auto (cumpararea de masini noi sau montarea de agregate de aer conditionat pe vehiculele existente), ce influenteaza punctajul total al operatorilor.
Raman valabile toate criteriile din 240/2012, inclusiv cele atacate in instanta. Si chiar daca la Galati s-a obtinut in instanta anularea punctului 6 privind insolventa, directia juridica din MDRAP a anuntat ca decizia instantei nu este executorie.
Sa speram ca in putinul timp ramas pana la derularea licitatiei nu se mai intampla nimic si vom putea pune punct atribuirii traseelor judetene pentru urmatorii sase ani.

Articole similare

Ad