Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai putine accidente in care sunt implicate autovehiculele comerciale

Numarul accidentelor rutiere s-a redus in primele noua luni din 2016 comparativ cu perioada similara a anului precedent si, la fel, numarul mortilor si al ranitilor grav a fost in scadere. Astfel, potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul General al Politiei, soferii autovehiculelor destinate transportului de calatori au produs 59 de accidente in intervalul ianuarie-septembrie 2016, cu 30 mai putine decat in aceeasi perioada din 2015. In urma accidentelor au rezultat 20 de morti si 83 de raniti. In cazul vehiculelor de transport marfa situatia este putin mai buna, cu 51 de accidente produse in primele noua luni, care s-au soldat cu 11 morti si 53 de raniti grav.
 

Nu mai putin de 67 de accidente au fost produse din vina soferilor de taxi, in urma carora au rezultat sapte morti si 67 de raniti grav.
Cele mai multe accidente s-au produs din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum.
In perioada analizata, Politia Romana a desfasurat la nivel national 6.052 de actiuni de control in trafic, dintre care 2.723 privind transportul public de persoane, 1.878 la transportul de marfa, 165 la transportul de marfuri periculoase si 1.286 privind transportul in regim taxi.

Articole similare

Ad