Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mihai Turdean isi incearca iar sansele

La doi ani dupa ce a castigat trofeul Scania Young European Truck Driver (YETD), organizat de Scania Romania, si a participat si la finala din Södertälje (Suedia), Mihai Turdean este gata sa reintre in competitie. Daca finala romaneasca a castigat-o fara niciun fel de experienta ca sofer profesionist, dupa competitia din Suedia Mihai a primit o slujba in cadrul companiei olandeze Vos Logistics, unde are privilegiul de a conduce o Scania R 400. Cei doi ani de experienta in transport intracomunitar si participarea la finala suedeza il recomanda ca un competitor serios pentru noua editie YETD, care se va organiza la Cluj, pe 10 si 11 mai.
 
Inainte de participarea la Scania Young European Truck Driver (YETD), Mihai Turdean se afla in cautarea unui loc de munca, fiind refuzat categoric de mai multi angajatori din zona Muresului, chiar si cu replici de genul „Tu esti sofer, mai, copile?!“. Dupa prezenta la YETD, tanarul de 23 de ani lucreaza pentru compania Vos Logistic, fiind multumit de slujba pe care o are. Castigarea concursului i-a adus, pe langa sansa de a se angaja, si notorietate, mai ales in randul colegilor, fiind numit uneori „Campionul“, chiar si de catre soferii mai experimentati, care in general ii privesc cu reticenta pe cei mai tineri.
„Este un concurs si un premiu pe care orice tanar si l-ar dori in palmares“, povesteste Mihai Turdean, referitor la premiul pe care il are acasa „pe perete“, fiind prea pretios ca sa-l poarte in cabina camionului Scania R400 pe care lucreaza.
Pe langa manevrarea eficienta a camionului, abilitate innascuta pe care a dovedit-o si in timpul concursului, tanarul se lauda acum si cu mai multa experienta in ceea ce priveste arimarea marfurilor in remorca, mai ales ca este responsabil pentru bunurile pe care le transporta.
Spania, Franta, Suedia, Italia sunt doar cateva dintre tarile catre care tanarul face frecvent curse. „Nu am avut probleme in nicio tara. Am fost atent si nu am luat nici amenzi, nici nu am

Articole similare