Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crește numărul femeilor șofer de camion din SUA

Dat fiind că, în 2018, în SUA exista un deficit de 60.000 de șoferi, transportatorii au început să își pună speranța în femeile șoferițe. Potrivit estimărilor Asociației Women In Trucking, între 2009 și 2020, ponderea acestora a crescut de la 3% la 11%. De asemenea, un sfert dintre companiile de transport cuprinse într-un sondaj realizat de Asociație au raportat o creștere cu 28,7% a femeilor care conduc vehicule grele.

Creșterea numărului de femei la volanul camioanelor este încurajată mai ales de faptul că cererea este foarte mare, dar și de faptul că evoluția tehnologică face ca meseria să fie mai puțin obositoare. În plus, începe să capete avânt și conducerea în cuplu (iubiți, soți, părinți și copii), mai ales într-o țară în care salariul depinde de kilometraj.

Cu toate acestea, camioanele încă sunt concepute pentru bărbați, cabinele fiind în conformitate cu standardele medii ale bărbaților, accesul femeilor la comenzi sau la găsirea poziției corecte a scaunului fiind îngreunate. Chiar și infrastructura e concepută pentru a servi doar sexului masculin, iar principalul punct slab este siguranța peste noapte.

Articole similare

Ad