Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O nouă victorie pentru Sotnikov la Dakar și din nou trei Kamaz pe podium

Pe 10 ianuarie a avut loc etapa a șaptea a raliului Dakar, de la Ha’il la Sakaka, de 737 km, din care 471 km de secțiune specială. Victoria i-a revenit și de această dată lui Dmitry Sotnikov (Kamaz), la 3’23” de Airat Mardeev (Kamaz) și la 8’22” de Anton Shibalov, iar în clasamentul general cei trei continuă să se afle pe podium, dar în ordinea Sotnikov, Shibalov, la 45’56”, și Mardeev, la 1H05’06”.

După jumătatea raliului numărul concurenților scăzuse cu mai mult de un sfert. Etapa a șaptea a fost parte a maratonului din 2021, adică două etape la rând, de aproape 1.500 km în total, din care 830 km de cursă specială, între care mecanicii nu au fost prezenți lângă camioane, ci, în caz de daune, piloții trebuia să le rezolve singuri. Traseul etapei a șaptea a fost constituit 50% din nisip și dune – ude după ploaia de dimineață, ceea ce a dus la creșterea consumului de carburant chiar până la 200 l/100 km, mai ales spre finalul zilei – mărginite de munți, și s-a îndreptat spre cel mai nordic punct ce urma să fie atins în acest an, Sakaka City. Platourile cu nisip au permis o viteză de 140 km/h, dar apoi piloții au ajuns într-o albie secată de râu și pe teren mai dur, iar media a scăzut considerabil, mai ales că existau porțiuni unde era ușor să te rătăcești, și în a doua treime a traseului, pe dune, vehiculele puteau să rămână blocate sau chiar să se răstoarne.

Datorită clasării pe podium în etapa anterioară, piloții ruși Mardeev, Sotnikov și Shibalov au pornit la două minute unul de altul și la toate punctele de control primele trei camioane au fost Kamaz.

Luni, 11 ianuarie, se desfășoară a doua etapă a maratonului și a opta de la Dakar 2021, de la Sakaka la Neom, cu o lungime totală de 709 km, din care 375 km de cursă specială.

Articole similare

Ad